Erhverv

Tesla har fyret 400 medarbejdere efter evaluering af deres indsats

Blandt de afskedigede er tilsyneladende både ledere, ingeniører og lagerarbejdere.

Elon Musk, adm. direktør for Tesla, har den seneste uge sagt farvel til 400 medarbejdere. Foto: AP/Ringo H.W. Chiu.

Omkring 400 medarbejdere hos bilproducenten Tesla har i den forgangne uge fået stukket en fyreseddel i hånden.

Det skriver en række internationale medier, heriblandt den amerikanske avis The Mercury News.

Ifølge mediet har Tesla meddelt, at afskedigelserne er sket som et resultat af bilproducentens årlige medarbejderevaluering, et såkaldt performance review, der tager afsæt i medarbejderens præstation.

»Som det gælder for enhver virksomhed, særligt en med over 33.000 ansatte, resulterer medarbejderevalueringer somme tider også i medarbejderafgange,« har en talsmand hos Tesla udtalt.

Talsmanden understregede dog samtidig, at bilproducenten til trods for fyringerne vil fortsætte med at vokse og ansætte nye medarbejdere rundt om i verden.

Tesla har endnu ikke officielt bekræftet antallet, men ifølge en tidligere ansat er der tale om flere hundrede.

»Det drejer sig om cirka 400 mennesker, der spænder fra almindelige medarbejdere til teamledere til tilsynsførende. Vi ved ikke, hvor højt op det er gået,« har den anonyme kilde udtalt til nyhedsbureauet Reuters.

Den tidligere medarbejder tilføjede desuden, at vedkommende aldrig har modtaget en dårlig medarbejdervurdering - blot en fyreseddel.

Afskedigelserne kommer på et i forevejen udsat tidspunkt for Tesla, der fortsat ikke har formået at indfri sine produktionsmål for Model 3. Trods en venteliste på flere end en halv mio. forudbestillinger samt en lovning på, at de første 1.500 Model 3-biler ville være produceret inden udgangen af tredje kvartal, havde man i slutningen af september kun formået at fremstille 260.

Samtidig måtte bilproducenten for få dage siden tilbagekalde 11.000 Model X-biler grundet fejl på nogle kabler, lige som adm. direktør Elon Musk sidste fredag for tredje gang var nødsaget til at udsætte lanceringen af Teslas helelektriske tungtransport, Tesla Semi, da man ifølge direktøren befandt sig i et »produktionshelvede«. Virksomheden ønskede i stedet at fokusere kræfterne på at få produktionen af Model 3 på ret køl, lød det i et tweet fra Musk.

BRANCHENYT
Læs også