It-kometen Netcompany køber et brohoved i England

Det britiske it-selskab Hunter Macdonald med 350 ansatte er blevet opkøbt af danske Netcompany. Dermed fortsætter det internationale vokseværk med fornyet kraft.

André Rogaczewski var med til at stifte Netcompany tilbage i 1999 og har siden været med til at sælge selskabet to gange. Anden gang, da halvdelen blev solgt til kapitalfonden FSN, tjente han selv pænt - der kom over en halv mia. kr. ind i hans personlige holdingselskab det år. Foto: PR

Først voksede it-selskabet Netcompany organisk til at blive en af de store spillere i den danske it-branche. Og så blev missionen at indtage udlandet – ét land pr. år, gennem et opkøb af en lokal, mellemstor it-virksomhed.

Derfor har Netcompany nu købt firmaet Hunter Macdonald i England for en uoplyst sum, og føjer dermed 350 ansatte til de i forvejen 1.200 styk. Det oplyser selskabet i en skriftlig melding.

»I dag er en milepæl i Netcompanys 18-årige historie. Vi går nu ind på det vigtige britiske marked sammen med de dygtigste it-medarbejdere i Storbritannien. Det er helt i tråd med vores ambitiøse vækststrategi og vores succesfulde vækst i Polen og Norge de senere år. På en normal dag ansætter vi en til to medarbejdere hos Netcompany - i dag bliver vi med ét slag 350 flere og dermed en nordeuropæisk virksomhed med hovedsæde i Danmark,« udtaler André Rogaczewski, adm. direktør for Netcompany.

Hunter Macdonald bliver det andet opkøb i Netcompanys historie - og selskabets største nogensinde - efter at 130 norske it-folk og selskabet Mesan blev indlemmet i Netcompany i december 2016.

Fakta
  • Stiftet i 1999 af André Rogaczewski, Carsten Gomard og Christian Brylle. Året efter kommer Claus Jørgensen ind som partner og blev med tiden medejer i stedet for Christian Brylle.
  • Udvikler it-løsninger til erhvervslivet og den offentlige sektor, inden for blandt andet e-handel, sagsbehandling og business intelligence.
  • 1.200 ansatte før opkøbet, 1.550 ansatte efter.
  • Hovedkontor i København, samt kontorer i tre andre danske byer, i Norge, Polen og nu også England.
  • Solgt i 2006 af selskabets partnere til kapitalfonden Axcel, men i 2011 blev Netcompany solgt tilbage igen.
  • I december 2015 købte FSN Capital over halvdelen af Netcompany for 1,1 mia. kr. De tre partnere ejer stadig resten.

Dermed blev der taget hul på slagplanen om at udvide til andre lande i Nordeuropa gennem opkøb. På den måde får Netcompany et brohoved i hvert land og sparer en masse startbesvær.

Tidligere har André Rogaczewski overfor Finans forklaret, at det typisk vil tage fem år at vokse organisk fra fem medarbejdere til hundrede i et andet land.

»Vi finder en virksomhed, som har en kultur, der minder om vores, så vi får et footprint i landet. Og så vokser vi organisk derfra. Vi sender nogle faldskærmstropper ind, sammen med nogle lokale tropper, og så veksler vi vores opkøbte footprint til et stronghold gennem organisk vækst,« sagde André Rogaczewski til Finans i foråret.

Her afslørede han også, at Netcompany gerne skulle foretage sådan et opkøb én gang om året, for at erobre et nyt land.

»Det er et spørgsmål om, hvor meget man kan overkomme som virksomhed,« forklarede direktøren.

Kapitalen til at udvide til andre lande blev tilført i slutningen af 2015, da lidt over halvdelen af Netcompany blev solgt til kapitalfonden FSN for 1,1 mia. kr. Sælgerne var de tre stiftere af Netcompany, hvoraf André Rogaczewski er en af dem, og siden har der været spekuleret i, hvornår Netcompany ville på børsen.

Det er en klar ambition og vil ske i løbet af nogle år, har André Rogaczewski tidligere meldt ud. I løbet af sommeren har flere medier skrevet, at Netcompany er i dialog med investeringsbanker for at sætte processen i gang.

BRANCHENYT
Læs også