Erhverv

Sony genopliver elektronisk hund - til 11.000 kr.

Det er godt 10 år siden, at Sony stoppede med at producere sin elektroniske hund. Nu kommer kæledyret igen i handlen i en opdateret udgave.

Sony håber på, at sælge lige så mange af den genoplivede elektroniske AIBO-hund som af den gamle. Foto: The Yomiuri Shimbun via AP Images.

Det var noget af en sensation, da Sony i 1999 sendte en elektronisk hund på gaden. Den var spækket med datidens topteknologi, og næsten 150.000 eksemplarer blev solgt i Japan.

Hunden kunne gå og lære flere ting sammen med sine ejer - og så skulle man ikke samle hundelorte op i små plastikposer.

Men efter syv år indstillede Sony produktionen efter hård konkurrence fra andre elektronikselskaber i Asien, skriver Reuters.

Men til januar sendes en ny og opdateret version på gaden, som er spækket med den sidste nye elektronik og kunstig intelligens. Sony vil dermed markere, at selskabet stadig er i front, når det gælder innovation og Artificial Intelligence-teknologien.

Hunden AIBO bliver markedsført som et kæledyr, der "opfører sig som en rigtig hund ved hjælp af kunstig intelligens" og "at den kan interagere med sin ejer og omgivelserne".

Opgraderingen betyder, at hunden er udstyret med den nyeste bevægelses- og sensorteknologi og bakket op af computerkraft i "skyen."

Hunden kommer i handlen til januar næste år og ventes at koste 1.739 dollars, eller godt 11.000 kr.

BRANCHENYT
Læs også