Erhverv

Derfor er investorerne ligeglade med Ørsteds milliardopjustering

Energiselskabet opjusterer, men det er stort set betydningsløst for ejerne. De kan til gengæld glæder sig over, at indtjeningen fra vindforretningen fortsætter i vejret som ventet.

Dong har solgt 50 pct. af Walney Extension og opjusterer resultatet for 2017. Foto: Ørsted

Det giver som regel voldsomme udsving på aktiemarkedet, når selskaber op- eller nedjusterer forventningerne til årets indtjening. Men i tilfældet Ørsted - tidligere Dong Energy - er aktionærerne stort set ligeglade, selvom selskabet onsdag fortæller, at man forventer at få 2 mia. kr. ekstra i kassen i år, fordi man sælger 50 pct. af en britisk havmøllepark. Få overblikket her.

1. Milliardsalg var ventet. Investorerne var godt klar over, at Ørsted ville sælge havvindmølleparken Walney Extension, og spørgsmålet var alene, hvornår det ville ske. Det er så nu, og det betyder, at Ørsted får 75 pct. af pengene i indeværende år frem for først i 2018. Der er altså tale om en periodeforskydning, og Ørsted svømmer i likviditet, så det er ubetydeligt for investorerne, at Ørsted hæver forventningen til årets driftsresultat (Ebitda) til 19-21 mia. kr. ..

BRANCHENYT
Læs også