Erhverv

Postnord med nyt koncept: Få leveret din pakke samme dag, du bestiller

Snart kan du få leveret din pakke indenfor få timer. Postnord tester nyt koncept i samarbejde med detailforretninger.

Postnord tilbyder inden længe sammedagslevering. Til en start er tilbuddet på forsøgsbasis og med udvalgte detailforretninger. Foto: Postnord

Bestil din vare inden kl. 14.00 og få den leveret senere på aftenen samme dag. Om kort tid tester Postnord et nyt koncept i samarbejde med flere detailforretninger, hvor kunderne kan få leveret deres varer indenfor få timer.

Den første virksomhed, der har sagt ja til at indgå i forsøget, er butikskæden Neye, der har butikker i 42 byer rundt i Danmark.

»Kundernes forventninger ændrer sig, og det er for at imødegå dem, at vi nu går med i projektet. Vi kan tydeligt mærke, at efterspørgslen nu går mod, at man vil have sine varer leveret i morgen – og gerne før. Casen er egentlig ikke, at det skal give mere salg - men det er unikt for os at tilbyde nu, hvor det er relativt få, der har det,« siger Jacob Breinholst, der er digital chef hos Neye.

Det er et supervarmt emne lige nu, og nu vil vi teste, om der er et kommercielt marked for denne leveringsform.

Stine Sander, chef for e-Commerce i Postnord.

Dermed håber man, at forretningen kommer til at skille sig ud ved at kunne tilbyde levering indenfor få timer.

»Alle taler om, at Amazon kommer og overtager detailbrancen, fordi den kan levere varerne hurtigt, men vi vil vise, at danske spillere også kan noget,» siger Jacob Breinholst, og tilføjer, at han ser sammedagslevering blive større og større indenfor få år.

Levering samme dag

Muligheden er på forsøgsbasis, og i første omgang er det kun tilbudt kunder på Sjælland.

Varen skal bestilles inden kl. 14.00, og levering sker samme aften mellem 17.30-21.30.

Neye er den første forretning, der har takket ja til at være med i forsøget.

Prisen bliver den samme som en Postnord-hjemmelevering.

Postnord leder lige nu efter flere netbutikker til forsøget.

Forsøget, som Postnord nu inviterer flere detailforretninger med i, skal afdække, hvorvidt kunderne er villige til at betale for den hurtigere levering, forklarer Stine Sander, der er chef for e-Commerce i Postnord.

»Det er et supervarmt emne lige nu, og nu vil vi teste, om der er et kommercielt marked for denne leveringsform. Det, vi tester i første omgang, det er efterspørgslen,« siger Stine Sander.

Hun tilføjer, at prisen for en sammedagslevering vil være den samme som en normal hjemmelevering med Postnord. Pilotprojektet kører frem til sommer, hvorefter Postnord vil vurdere, om markedet er klar til den hurtige leveringsform.

»Er der f.eks. brancher, hvor man finder det mere attraktivt med hurtig levering, og er der en betalingsvillighed i forhold til det,« forklarer hun.

Få detailforretninger tilbyder i dag sammedagslevering. Det gør de i et samarbejde med virksomheden Burd Delivery, der på samme måde tilbyder aftenlevering samme dag, varen er bestilt. Den samarbejder bl.a. med Matas, Saxo og Apopro.

Før Matas kastede sig over lynlevering, spurgte de kunderne, om de var interesserede i servicen. 75 pct. af kunderne svarede ja, og 29 pct. svarede, at muligheden for sammedagslevering i fremtiden vil spille ind på deres valg af netbutik, fremgår det i en artikel fra Foreningen for Dansk Internethandel FDIH.

Ifølge Matas er sammedagslevering en succes. Der er blot det men, at kunderne ikke ønsker at betale ekstra for det.

»Produktet spiller selvfølgelig en rolle for, om kunderne vil have det med det samme, men prisen betyder klart mest. Kunderne vil simpelthen ikke betale ekstra for det, så det skal man være opmærksom på,« forklarer e-handelschef i Matas Brian Andersen til FDIH.

Muligheden tilbydes i første omgang til kunder, der bor i Storkøbenhavn og et omkringliggende område fra Køge i Syd, over Roskilde i vest og til Nivå i nord.

Postnord har netop indført sammedagslevering udvalgte steder i Sverige også.

Læs også