Erhverv

Analytiker: Dansk SAS-leder er bedste bud på Gustafsons afløser

Simon Pauck Hansen, er et godt bud på topchef i SAS.
Foto: Stine Bidstrup

SAS' bestyrelse sidder med et oplagt bud på hvem, der skal afløse Rickard Gustafson som topchef i luftfartsselskabet.

Og det er den nuværende vicepræsident og driftschef, Simon Pauck Hansen.

Det mener analytiker og luftfartsekspert Hans Jørgen Elnæs ifølge Børsen.

- Jeg tror på Simon Pauck Hansen som en oplagt mulighed. Han har været i SAS, siden han var i 20’erne, og dermed har han mere end 20 års erfaring, som endda er meget alsidig, siger Hans Jørgen Elnæs til Børsen, der har flere argumenter for, hvorfor det bør være det danske topledelsesmedlem, der skal sætte sig i Rickard Gustafsons stol:

- Luftfarten er i sin største krise nogensinde, og det job, der nu bliver ledigt, er mere end komplekst – også mere, end da Gustafson i sin tid kom til. Der er sikkert mange vældigt kvalificerede topledere uden for branchen, man kan forsøge at rekruttere, men der er brug for én, der kender selskabet godt, lyder det første argument.

Et andet argument handler om politik, der spiller en vis rolle i det dansk-svenske selskab.

Analytikeren mener, at selskabet efter ti år med en svensk topchef, bør se mod Danmark efter en afløser.

Endelig påpeger han, at mange topchefer i luftfartsbranchen trods krise har været meget trofaste. Derfor er udvalget af personer med både topchefpost og luftfartserfaring begrænset på jobmarkedet.

Rickard Gustafsons farvel til SAS blev mødt af ærgrelse af både bestyrelsesformand Carsten Dilling og investorerne, der kvitterede med et kursfald.

BRANCHENYT
Læs også