Finans

Financial Times: Britiske myndigheder indleder undersøgelse af hvidvasksag i Danske Bank

En stor del af kunderne i Danske Banks estiske filial var britiske selskaber. Undersøgelse indledes.

Artiklens øverste billede
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Storbritanniens enhed mod organiseret kriminalitet, National Crime Agency (NCA), har åbnet en undersøgelse af et britisk selskab, som skal have forbindelser til Danske Banks meget udskældte estiske filial.

Det skriver avisen Financial Times.

Undersøgelsen menes at være den første fra de britiske myndigheder i relation til Danske Banks hvidvasksag, skriver avisen.

Ifølge kilder med kendskab til undersøgelsen vil NCA's interesse særligt være rettet mod britiskregistrerede selskaber, der er oprettet som såkaldte "Limited Liability Partnerships".

- NCA er opmærksom på brugen af britiskregistrerede selskaber i denne sag og har relaterede aktiviteter i gang, udtaler den britiske myndighed i avisen.

- Truslen fra brugen af britiske selskabsstrukturer som en måde at hvidvaske penge på genkendes bredt, og NCA arbejder sammen med partnere på tværs af regeringen for at begrænse de kriminelles mulighed for at benytte sig af dem på denne måde.

NCA afviser over for Financial Times at kommentere sagen yderligere. Danske Bank ønsker heller ikke at udtale sig om sagen.

Selskaber med tilknytning til Storbritannien var den næststørste gruppe blandt de udenlandske kunder i den estiske filial. Den største gruppe var russiske selskaber.

Onsdag erkendte Danske Bank store fejl og svigt i håndteringen af mistænkelige kunder i Estland, da en intern undersøgelse om sagen blev præsenteret.

Det samlede beløb, der flød gennem filialen fra udenlandske kunder i 2007-2015, var 200 milliarder euro eller knap 1500 milliarder kroner.

Undersøgelsen har ikke kunnet fastslå, hvor stor en del af beløbet der er "mistænkeligt". Men det er formentligt "en meget stor del". Det beløb gør sandsynligvis sagen til en af de største hvidvasksager i Europa.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.