• Opdateret 05/10/2018 kl. 17:50
Finans

Danske Bank bliver nu undersøgt af Erhvervsstyrelsen for ekstern revision

Erhvervsstyrelsen har startet en undersøgelse af Danske Banks eksterne revision af bankens regnskab for 2014. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Artiklens øverste billede
Foto: Liselotte Sabroe

Endnu en myndighed har nu indledt en undersøgelse af hvidvaskskandalen i Danske Bank. Denne gang er det Erhvervsstyrelsen, som har sat gang i en undersøgelse af bankens eksterne revision. Det sker på baggrund af Danske Banks interne undersøgelse af hvidvaskskandalen.

»Danske Banks interne undersøgelse giver indikationer på, at der kan være sket overtrædelse af hvidvaskloven og revisorloven i forbindelse bankens eksterne revision,« skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen af Danske Bank vil omfatte dele af den eksterne revision af bankens regnskaber for 2014 samt revisorernes pligter i forholdt til mistanke om hvidvask frem til 2015.

Det revisionshuset EY, der var ekstern revisor revisor for Danske Bank i 2014. EY oplyser, at revisionshuset blev bekendt med, at Erhvervsstyrelsens undersøgelse torsdag.

»Hvilke dele af revisionen det drejer sig om, er så vidt vi ved, ikke fastlagt. Vi vil samarbejde fuldt ud med Erhvervsstyrelsen. Vi kan kommenterer ikke specifikke kundeforhold, men vi står inde for det arbejde, vi har udført som ekstern revisor for Danske Bank,« siger Michael Basland, presse- og kommunikationschef i EY.

KPMG var ekstern revisor for Danske Bank i andre år frem mod 2015. Men KPMG oplyser, at den ikke er omfattet af Erhvervsstyrelsens undersøgelse, da revisionsopgaven lå hos partnere, der skiftede til EY i forbindelse med fusionen mellem de to revisionsfirmaer i 2013.

Danske Banks interne undersøgelse af hvidvaskskandalen  viste, at næsten 1.500 mia. kr. er strømmet igennem Danske Banks estiske afdeling for de såkaldte non-resident kunder i en periode fra 2007 til 2015.

»Samlet er det forventningen, at en betydelig andel af betalingerne er mistænkelige,« lød det i rapporten.

Ifølge Finans’ oplysninger er der formodet hvidvask for mindst 745 mia. kr. Samme dag rapporten blev offentliggjort, opsagde topchef Thomas Borgen sin stilling.

Erhvervsstyrelsen er tilsynsmyndighed for revisorer og revisionsvirksomheder og kan af egen drift iværksætte undersøgelser, hvis der er risiko for, at en revisor har overtrådt revisorlovgivningen og hvidvaskloven. Udover Erhvervsstyrelsen undersøger Finanstilsynet og Bagmandspolitiet herhjemme hvidvaskskandalen i Danske Bank.

I udlandet har både britiske og amerikanske myndigheder i relation til skandalen sat gang i undersøgelser.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.