Skotlands største bank har søgt om tysk banklicens før brexit
Royal Bank of Scotland forbereder sig på brexit uden skilsmisseaftale, når banken søger om tysk banklicens.
Royal Bank of Scotland (RBS), den største bank i Skotland og ligeledes én af de fire største banker i Storbritannien, har søgt om tysk banklicens.
Det skriver det britiske erhvervsmedie Financial Times.
Beslutningen hviler på bankens grundlæggende bekymring for, hvad et britisk exit fra EU uden en potentiel skilsmisseaftale vil betyde for det finansielle marked i Storbritannien.
Ifølge Financial Times har banken søgt om tilladelse til at oprette en såkaldt "payments hub", en enhed der sikrer banken adgang til de tyske finansmarkeder via Tysklands centralbank, Deutsche Bundesbank.
Banken har i forvejen en licens i Europa via opkøbet af den hollandske bank ABN Amro i 2007, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Den nye enhed får ansvar for at håndtere transaktioner i Euro tilbyde lån til store tyske kunder, skriver Financial Times.
RBS' topchef, Ross McEwan, har tidligere advaret britiske politikere om, at man er i færd med at "gå i søvne" mod en hård brexit, der kan have ødelæggende konsekvenser for britisk økonomi.
Det britiske parlament har stadig ikke vedtaget den kompromisaftale, som premierminister Theresa Mays regering og EU forhandlede på plads i november.
Aftalen omfatter blandt andet fremtiden for de fælleseuropæiske finansmarkeder, som britiske banker og virksomheder er dybt involveret i.
Der er dog stor politisk modstand mod aftalen fra flere sider i Storbritannien, og det er fortsat usikkert, hvorvidt man kan nå til enighed.
Storbritannien skal efter planen forlade EU 29. marts næste år.
RBS har ikke ønsket at kommentere den nye licens.
I oktober meddelte banken, at man havde sat 100 millioner pund, eller cirka 830 millioner kroner, til side for at sikre banken mod eventuelle tab forbundet med brexit, skriver Reuters.