Finans

Kinesisk bankansat opdagede smuthul og hævede millioner

En ansat i kinesiske Huaxia Bank udnyttede et hul i bankens sikkerhedssystem til at hæve et beløb svarende til over 6 mio. danske kroner til sig selv.

Artiklens øverste billede
En ansat i den kinesiske bank Huaxia Bank udnyttede et hul i bankens sikkerhedssystem til at fylde sine egne lommer. Arkivfoto: Imaginechina via AP Images.

En ansat i den kinesiske storbank Huaxia kan se frem til en længere fængselsstraf, efter han udnyttede et hul i bankens sikkerhedssystemer, som han selv var ansat til at kontrollere.

Den 43-årige mandlige bankprogrammør fandt ud af, at der var en fejl i bankens sikkerhedssystem, der betød, at det ikke altid blev registreret, når man omkring midnat hævede penge i bankens hæveautomater.

Den ansatte havde adgang til en række af Huaxias testkonti, som banken brugte til at teste sit eget sikkerhedssystem, og det var fra dem, han hævede pengene.

Det skriver det engelsksprogede medie South China Morning Post.

Den bankansatte opdagede fejlen i 2016. Herefter hævede han flere gange mellem 5.000 og 20.000 yuan (4.900 - 19.500 danske kroner) i bankens hæveautomater.

Da svindlen blev opdaget af Huaxia i januar 2018, havde bankprogrammøren nået at hæve et beløb, der svarer til 7 mio. yuan eller ca. 6,8 mio. danske kroner. Nogle af pengene havde han brugt på at investere i aktier, mens han havde indsat resten på sin egen konto.

I første omgang forklarede programmøren, at han havde indsat pengene på sin egen konto for at beskytte bankens penge, mens han testede fejlen i sikkerhedssystemet.

Faktisk accepterede Huaxia hans undskyldning, men de kinesiske myndigheder, der undervejs var blevet underrettet, valgte alligevel at gå videre med sagen.

Han blev for nyligt idømt en straf på lidt over 10 års fængsel på trods af, at han efterfølgende har tilbagebetalt en stor del af beløbet til banken.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.