Finans

Grundlæggeren sælger ud: Lars Larsen Group bliver ny hovedaktionær i Formuepleje

Formuepleje værdisættes til knap 3 mia. kr. i en handel, hvor stifteren Claus Hommelhoff og hans familie drosler kraftigt ned for sit ejerskab.

Artiklens øverste billede
Bestyrelsesformand Jacob Brunsborg (th.) og adm. direktør Jesper Lund (tv.) har en offensiv strategi om nye investeringer i familiekoncernen Lars Larsen Group. Næste mål i den plan er Formuepleje. Foto: Joachim Ladefoged

En ny storaktionær vil tage over i landets største uafhængige kapitalforvalter Formuepleje.

Lars Larsen Group bliver ny hovedinvestor i den aarhusianske kapitalforvalter i en manøvre, hvor den hidtidige ejerfamilie, familien Hommelhoff, neddrosler sit engagement betragteligt.

Handlen værdisætter hele Formuepleje til lige knap 3 mia. kr.

»Vi sælger til Lars Larsen Group, fordi vi får en langsigtet investor ind, som deler vores værdier om uafhængighed og transparens. Det betyder også meget for os, at vi kan bevare virksomheden på danske kunde- og familieejede hænder,« siger Andreas Hommelhoff, der er familiens repræsentant i Formueplejes bestyrelse.

Investeringen er i tråd med vores strategi om at investere i veldrevne virksomheder.

Jesper Lund, adm. direktør i Lars Larsen Group

Lars Larsen Group er i forvejen en af de største kunder og dermed investorer hos Formuepleje, men har i et stykke tid ønsket også at komme ind i ejerkredsen.

»Vi kender Formuepleje som kunde og ser et stort potentiale i at videreudvikle virksomheden sammen med ledelsen og de øvrige aktionærer. Investeringen er i tråd med vores strategi om at investere i veldrevne virksomheder, der skaber vækst og værdi i samfundet,« siger adm. direktør Jesper Lund, Lars Larsen Group.

16.000 kunder har investeret ca. 50 mia. kr. i Formueplejes investeringsselskaber. Kundemidlerne belånes, hvorfor der i alt er investeret ca. 120 mia. kr. på de finansielle markeder.

Når transaktionen er kørt igennem, vil Lars Larsen Group have betalt mellem 1 og 1,2 mia. kr. for ca. 35-45 pct. af Formuepleje. Det betyder, at de hidtidige planer om en børsnotering er skrinlagt.

»På et tidspunkt var prissætningen på børsen attraktiv, men selv om Formuepleje vokser meget, mangler vi nok lidt kritisk masse for at få succes på børsen. Og så er hele vores mantra, at vi er langsigtede. Børsen har et element af kvartalshysteri over sig,« siger Steffen Ebdrup, bestyrelsesformand i Formuepleje.

Værdien af hele Formuepleje er sat til 2,7 mia. kr. Dertil kommer ca. 250 mio. kr., der er udbetalt som udbytter til de nuværende ejere i løbet af i år.

Hommelhoff-familien vil via sit selskab CBH få omkring 650 mio. kr. for at gå fra 43 til ca. 20 pct. i ejerandel.

Medarbejderne er en tredje aktionærgruppe, som i forbindelse med handlen går fra at eje 21 til ca. 11 pct., men som i fremtiden får tilbudt medarbejderaktier.

Advokat Steffen Ebdrup er bestyrelsesformand for Formuepleje. Foto: Joachim Ladefoged

De nye ejerandele kan endnu ikke fastslås præcist, fordi der i ejerkredsen er ca. 35 velhavende kunder. De tilbydes at fortsætte som ejere, men det vides endnu ikke, om nogen vil benytte lejligheden til at sige farvel til Formuepleje.

»Vi har ikke talt med aktionærerne endnu, så nogle ejerposter kan flytte sig lidt op eller ned. Men vi lægger meget vægt på at få vores aktionærer, som samtidig er store kunder, med,« siger Steffen Ebdrup.

Lars Larsen Groups mål er at ende med en ejerandel i niveauet 40 pct.

Jesper Lund understreger, at forudsætningen for at opkøbet gennemføres, er, at hovedparten af de nuværende aktionærer i Formuepleje ønsker at sælge til et nyoprettet holdingselskab og efterfølgende geninvestere samt dermed blive medejere.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.