Finans

Hun udlever den frankofile drøm som selvstændig i Paris

At bo og arbejde i Paris er som at være på en evig rejse, mener 46-årige Charlotte Prehnum. Som organisationspsykolog har den frankofile dansker skabt sig en ideel tilværelse i byernes by.

Artiklens øverste billede
I Paris har Charlotte Prehnum fundet sin helt rigtige plads, og efter 22 år som udlandsdansker, heraf de 15 i Paris, er der ikke meget, der tyder på, hun vender hjem til Danmark for bestandig. Foto: Privat

Lige nu er der ingen tegn i hverken sol, måne eller stjerner på, at Charlotte Prehnum vender hjem til Danmark for bestandig. Helt kan hun dog ikke undvære sit hjemland, og som mange andre udlandsdanskere mærker hun især hjemveen omkring Sankt Hans.

Til daglig har hun dog en spændende karriere som selvstændig coach og erhvervspsykolog i Paris, hvor hun har boet sammen med sin mand af tysk/schweizisk afstamning gennem de seneste 15 år.

»Jeg har altid elsket Frankrig i almindelighed og Paris i særdeleshed,« siger Charlotte Prehnum.

I 1999 forlod hun Danmark for at studere et semester i netop Paris. Hun troede, at hun bare skulle være afsted i et halvt år, men indtil videre har livet uden for Danmarks grænser varet 22 år. Opholdet blev nemlig forlænget og endte med en praktikplads i UNESCO’s hovedsæde.

Det førte hende videre til Bangkok, hvor hun skrev speciale og fandt sit første job gennem sit netværk – en spændende stilling som organisationspsykolog i et amerikansk HR-konsulentfirma, hvor hun rejste rundt mellem Pfizers kontorer i hele Asien og coachede deres ledere.

Jobbet bragte Charlotte Prehnum til mere end en halv snes lande, blandt andre Australien, Pakistan og Indien, og den chance havde hun næppe fået, hvis hun havde været hjemme i Danmark, vurderer hun.

»Sådan et ansvar som coach for topchefer i verdens dengang største farmaceutiske firma får man nok kun som nyuddannet, hvis man rejser ud,« siger Charlotte Prehnum og tilføjer, at hun ikke blev ansat direkte, men først var på prøve i Singapore, hvor de holdt et fem dages lederkursus for Pfizer.

»Jeg blev kastet ud på det dybe vand og fik på intet tidspunkt feedback i de fem dage, hvor jeg var i gang sammen med ledergruppen alle døgnets vågne timer,« forklarer Charlotte Prehnum.

Frankrigs største som kunder

Det viste sig, at chefen ville stressteste hendes robusthed. I flyet hjem til Bangkok spurgte hun forsigtigt, hvordan han syntes, det var gået, og med et stort smil trak han en flybillet til Seoul frem af inderlommen. Det var i forbindelse med en opgave ugen efter, og så vidste Charlotte Prehnum, at hun var ansat.

Efter fire spændende år i Asien med Bangkok som base valgte hun og manden imidlertid at flytte tilbage til Europa og bosætte sig i Paris. Her arbejdede hun som coach og organisationspsykolog for flere forskellige konsulentfirmaer, og hun var så heldig at få Frankrigs dengang største virksomhed, olieselskabet TOTAL, Frankrigs største bank, Société Générale, samt OECD’s hovedkontor som sine primære kunder. Da TOTAL overtog Mærsk Oil i 2017, holdt hun en række oplæg for HR-topcheferne om Danmark og dansk arbejdskultur.

Det var sjovt at skulle forklare, hvad danskhed egentlig går ud på, og grunden til, at jeg fik opgaven, var dels min danske baggrund, dels fordi jeg havde arbejdet med firmaet gennem flere år.

Charlotte Prehnum

»Det var sjovt at skulle forklare, hvad danskhed egentlig går ud på, og grunden til, at jeg fik opgaven, var dels min danske baggrund, dels fordi jeg havde arbejdet med firmaet gennem flere år og kendte kulturen i TOTAL rigtigt godt,« uddyber Charlotte Prehnum.

En international tilværelse

I 2019 etablerede hun sig med eget firma for at få mulighed for at koncentrere sig om sit primære interesseområde, executive coaching.

»Jeg elsker at hjælpe ledere med at tackle udfordringer, nå deres mål, udvikle deres kompetencer og finde ny arbejdsglæde,« siger Charlotte Prehnum.

Hun trækker naturligvis på sin erfaring med lederkurser, men hendes tilgang er også præget af, at hun både er psykolog og coach, understreger hun.

»Jeg kan gå et spadestik dybere i det personlighedsmæssige, der jo er i spil, når man er leder, end mange andre coaches måske gør.«

Klienterne skaffer hun gennem sit efterhånden omfattende netværk, og flere af de organisationer, hun tidligere har arbejdet for, er stadig på kundelisten, blandt andre OECD. Hovedparten af kunderne er franske eller engelsktalende ledere, men Charlotte Prehnum bliver også ofte kontaktet af danskere bosat i Danmark eller udlandet. Hun nyder kontakten, som er mulig gennem de værktøjer til videokommunikation, som vi især er blevet dygtige til at bruge under corona-krisen.

»Det gør det muligt for mig at bo og leve her i Paris, som jeg holder så uendelig meget af. Det er en by, hvor man oplever noget nyt hele tiden, og hvor jeg sammen med min mand kan give vores to børn – en pige på 12 og en dreng på 15 – et godt afsæt for en international og spændende tilværelse.«

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.