Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Chefkonditorens køkkenværksted

La Glace holder fast i fortiden med gammeldags bagerdisk, stukloft og sirligt pyntede kager. Helt anderledes ser det ud, når det gamle konditoris chefkonditor smider kokkedragten og byder velkommen i sit private køkken.

Lars Juul-Mortensen er uddannet bager og konditor. Derudover kalder han sig selv for madnørd, da det ikke kun er kager og bagværk, der har hans interesse. De store lerkrukker med gul kant er fra butikken Fil de Fer, mens de mindre krukker er fra Kvindesmeden, der ligger på Christiania. Bag ved dem står store cementvaser, der ligner Lyngbyvasen. De er fra Erik Buch i Green Square, og chefkonditoren bruger dem til krydderurter. Camilla Stephan

Et lille tårn af macarons står stablet på en hvid tallerken. Den brune overflade er helt glat og skinnende, og man kan fornemme, hvordan de franske makroners sprøde overflade knasende vil sprænge, når man tager en bid af dem. Dem her kan man dog ikke tage en bid af, for de små kager er et stort billede, der hænger i Lars Juul-Mortensens køkken.

»De franske makroner på billedet, har jeg selv fremstillet. Billedet er printet og sat i ramme - og er et symbol på mit arbejde som konditor,« fortæller Lars Juul-Mortensen, der bor i en herskabslejlighed to minutter fra Københavns Hovedbanegård...

BRANCHENYT
Læs også