Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bagmandspolitiet sælger kostbare ure

Beslaglagte ure i 100.000 kr.-klassen fra sager om økonomisk kriminalitet sælges nu på en auktion hos Bruun Rasmussen.

Dette Rolexur af modellen Daytona er prissat til 100.000 kr., og var et af de ure, som Stein Bagger havde i sin ursamling. Specialanklageren vil dog ikke sige, hvem de beslaglagte ure har tilhørt.  Screenshot fra Bruun Rasmussens hjemmeside

Drømmer du om at eje et kostbart armbåndsur, er chancen der nu.

Bruun Rasmussen har netop offentliggjort programmet for en auktion den 3. marts i Bredgade i København, hvor der bortauktioneres 41 ure. Blandt urene er der nogle meget kostbare af slagsen, og fem af dem »sælges på foranledning af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet«.

Ure fra tre forskellige sager

»Det er ure, som vi har beslaglagt i 2015 i sager om økonomisk kriminalitet,« fortæller specialanklager Michael Ejlerskov fra Sporingsgruppen hos Bagmandspolitiet.

Tidligere er storsvindleren Stein Baggers ure blevet solgt ved en lignende auktion, men Michael Ejlerskov vil ikke afsløre, hvem der har gået med de fem ure, som bliver solgt den 3. marts.

»De stammer fra tre forskellige sager, som er blevet endeligt afgjort i 2015, og derfor sætter vi nu aktiverne til salg,« siger han.

Stein Bagger gik også med Rolex Daytona

De ure, som kommer under hammeren, får julelyset frem i øjnene hos urmager Peter Halse fra Horsens. Bl.a. et Rolex-herrearmbåndsur af 18k guld, model Daytona, vurderet til 100.000 kr.:

»Det er en fornuftig pris for et Daytona, som er otte-ni år gammelt. Det var et tilsvarende ur, der blev solgt fra Stein Baggers samling,« siger Peter Halse.

Et ur til 300.000 kr.

Han er dog endnu mere interesseret i et andet af de kostbare ure - nemlig et Rolex-herrearmbåndsur af "Everose" rødguld, model Sky-Dweller, vurderet til 100.000 kr.

»Nyprisen på det ur ville nok omkring 300.000 kr. Det er fedt ur, som jeg gerne ville have i samlingen. Der er ikke boks og certifikat med, men hvis man kan få det for omkring 100.000 kr., er det et godt køb,« siger Peter Halse.

Et tredje "forbryder-ur", som er til salg på auktionen, er et Hublot-herrearmbåndsur af 18 kt. guld og keramik, model Big Bang "FIFA World Cup South Africa 2010", vurderet til 60.000 kr.:

Derudover er der også nogle ure, som er knap så dyre - bl.a. dette Breitling-ur, model Breitling for Bentley, som er vurderet til 15.000-18.000 kr.:

På auktionen er der også mulighed for at byde på dette Rolex Submariner, som er vurderet til 20.000 kr. Også det kommer fra Bagmandspolitiet:

Ifølge direktør Jakob Dupont, Bruun Rasmussen Kunstauktioner, er der ikke noget exceptionelt i, at man sælger ting, som er blevet beslaglagt af Bagmandspolitiet.

»Det sker hvert år ved en række auktioner. De dyreste eksemplarer bliver solgt ved fysiske auktioner, mens vi fire-seks gange årligt holder tvangsauktioner på nettet - det er typisk genstande, der er blevet beslaglagt af politiet eller Told og Skat,« siger han.

Du kan læse mere om auktionen den 3. marts her

BRANCHENYT
Læs også