Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Adele imponerede i Forum på Frederiksberg

Den britiske popstjerne viste klasse med stærk sangstemme og masser af humor og latter til den første af sine to danske koncerter.

Den britiske popstjerne Adele optrådte tirsdag aften i Forum på Frederiksberg. De danske dagblades fotografer havde ikke adgang til koncerten, så der er tale om et foto fra en tidligere optræden.

Pop

Forum, Frederiksberg

Adele

Tirsdag

Først havde Adele travlt med at tale med et ungt bøssepar, som hun havde inviteret op på scenen, fordi det havde klædt sig festligt på. Oplevelsen tog dog en uventet drejning, da den ene fyr benyttede chancen til at fri til den anden. Så var der lige et øjeblik, hvor ellers snakkesalige Adele manglede ord. Der gik dog ikke lang tid, før hun var klar til at blæse igennem med sin imponerende vokal på sit store hit ”Skyfall”.

Den udsolgte koncert i Forum på Frederiksberg med verdens for tiden største kvindelige popstjerne glemmer man ikke lige med det samme.

Det blev en koncert, hvor den 27-årige britiske solist meget overbevisende fik slået fast, at hun har stemmen og sangene til at stå distancen foran et stort publikum. Men det blev i lige så høj grad en oplevelse, hvor Adele demonstrerede, hvordan man også kan agere som verdensstjerne. Hun var inden for rammerne af et uden tvivl timet og tilrettelagt show charmerende på den mest naturlige og umiddelbare måde, man kunne forestille sig. 

På et tidspunkt spottede hun en ung fyr med en veltrænet overkrop, som hun kaldte op på scenen. Men da Adele fandt ud af, at moderen var med til koncerten, skulle hun naturligvis også op i rampelyset, hvorefter der blev sludret, fotograferet og omfavnet.

Det er første gang i sin karriere, der tog fart i 2008, at Adele er på en lang turné til de største indendørs arenaer i Europa og USA. Og måske var det derfor, at Adele virkede så nærværende, overskudsagtig og ligetil. Alt er stadig nyt og spændende.

Hun erkendte dog – med en god portion humor – på et tidspunkt, at der undervejs på turneen havde været skrækoplevelser. Men denne åbenhed om angst og panik gør hende måske kun stærkere. Hun kommer af med frygten straks frem for at samle på problemer.

Sætlisten

Hello

Hometown Glory

One And Only

Rumour Has It

Water Under The Bridge

I Miss You

Skyfall

Million Years Ago

Don't You Remember

Send My Love (To Your New Lover)

Make You Feel My Love (Bob Dylan-cover)

Sweetest Devotion

Chasing Pavements

Someone Like You

Set Fire To The Rain

All I Ask

When We Were Young

Rolling In The Deep

Koncerten begyndte til publikums store begejstring med ”Hello”, der blev et kolossalt hit, da den blev udgivet i efteråret 2015. Dengang markerede sangens titel og tekst, at Adele var tilbage efter nogle år, hvor hun efter enorm succes med albummet ”21” og så filmhittet ”Skyfall” havde levet en tilbagetrukket tilværelse for at passe sit nyfødte barn og vænne sig til moderrollen. Dette nye slags liv og sin store kærlighed til sin lille dreng markerede hun under koncerten med en fornem udgave af ”Sweetest Devotion” fra det nye album, ”25”.

Albummet kan nogle steder virke for poleret og pænt. Men tirsdag aften fik pladens sange et nyt og spændende liv. Det gjaldt bl.a. de akustisk-prægede versioner af såvel ”Million Years Ago” som ”Send My Love (To Your New Lover)”. I denne fase præsterede Adele også en meget flot fortolkning af Bob Dylans ”Make You Feel My Love”. 

Det blev aftenens eneste coverversion. Ellers bestod koncerten af numre, som Adele selv har været med til at skrive. Der var sange fra hendes album ”19”, som udkom i 2008, fra ”21”, der udkom i 2011, og fra ”25”, som blev udsendt i november 2015 og efter sigende huserer omkring et styksalg på imponerende 20 mio. Den slags sællerter kan intet andet popnavn præstere, og i Forum kunne man få øje på en god forklaring på succesen: Der var blandt publikum både ældre damer, midaldrende ægtepar, homoseksuelle par, tatoverede fyre, teenage-veninder og små piger, der strakte hals for at få et glimt af idolet på scenen. Der var både slanke skikkelser og kvinder med runde former som Adele, der var trukket i en flot kjole, der ikke skjulte, hvordan hun så ud. Og hun lagde med et grin heller ikke skjul på, at hun på en tur i København med besøg i bl.a. Tivoli havde fået sig en god dansk hotdog. 

Adele sagde mange pæne ting om København og talte om den engelske fodboldklub Leicester City, som har sikret sig det engelske mesterskab med en dansk målmand, Kasper Schmeichel, som er søn af Peter Schmeichel.

»Det er nogle fantastiske målmænd, I har!«

Selv om Adele havde let til rosende ord, blev det aldrig for meget, fordi det virkede, som om hun egentlig blot sagde, hvad der faldt hende ind. Hun plaprede løs med humor og latter, og spørgsmålet er, om det er den bedste skåne-taktik for en sangerinde, som er på en lang turné det meste af året. Publikum i Forum kunne være ligeglade, og de fleste tog imod Adeles ordstrøm med bifald og latterbrøl.

Når Adele sang – og det gjorde hun altså det meste af tiden – virkede hun som et vokalt kraftcenter. Men lige så vigtigt var det på storskærmen at studere hendes øjne og ansigtsudtryk. Hun var i den grad til stede i sine sange, og hun blev flot bakket op af et pop- og rockband, strygere og kor. Denne samlede flok kunne levere arrangementerne med tyngde og tryk på, men musikerholdet kunne også kreere blide og bløde arrangementer til Adeles mange ballader.

Lyden var forrygende god under hele koncerten, og regnvejret under ”Set Fire To The Rain” var en blæret effekt.

Til allersidst gik det galt for Adele. Hun fejlede med ordene til sit store hit ”Rolling In The Deep”. Og selv om det er menneskeligt at fejle, stoppede Adele sit band og bad det begynde forfra. Publikum skulle sendes ordentligt hjem fra en stor koncertoplevelse.

Onsdag aften den 4. maj optræder Adele i Boxen i Herning. Koncerten er udsolgt.

Læs også