Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Parken klar med ny forretning: Vil sende millioner efter professionelle computerspillere i FCK-trøjer

Selskabet bag Danmarks største fodboldklub arbejder på en millioninvestering i tre esportshold, der fremover skal spille i FCK-trøjer. Det bliver den hidtil største investering i dansk esport.

FC København er i færd forberede en investering på et tocifret millionbeløb i esport, ifølge Finans' oplysninger.  Foto: Jens DreslingSelv om kerneforretningen utvivlsomt hedder fodbold i Parken Sport & Entertainment A/S, blæser der nye vinde ind over Danmarks største sportsforretning.

Fakta om esport
  • Esporten dækker over elektronisk sport, hvor computerspillet er blevet en international konkurrencesport med globale fanklubber, millionsponsorater, fyldte fodboldstadions, verdensmesterskaber såvel som nationale ligaer.
  • Industrien bag esport er i eksplosivt vækst med forventeligt 287 mio. jævnlige seere globalt i 2017, og en industri, der i 2018 forventes at gå forbi NFL i antal følgere.
  • Blandt de mest populære spil inden for esporten er Counter-Strike, League of Legends (LOL), Dota 2 og Wolrd of Warcraft.
  • De bedste esportsudøvere tjener millioner om året og har hundredetusindvis af følgere på sociale medier. F.eks. har den danske LOL-spiller Søren Bjerg flere følgere på Twitter end Nicklas Bendtner og Christian Eriksen til sammen.
  • I år runder esportsindustrien en omsætning på 3,2 milliarder, og ifølge en rapport fra analysefirmaet Newzoo vil det tal vokse til 7,2 mia. kr. i 2019.Selskabet bag Danmarks mest succesfulde fodboldhold, FC København, er nemlig i færd med en millioninvestering i sportsudøvere, der brillerer med mus og tastatur i stedet for støvler og benskinner.

Parken Sport & Entertaintment vil ifølge Finans' oplysninger kaste et årligt tocifret millionbeløb efter tre e-sportshold, som på længere sigt skal begå sig i verdenseliten. Holdene skal iført FCK-trøjer dyste i den hastigt voksende e-sport, hvor computerspil er blevet en konkurrencesport, og hvor præmier og sponsorer indbringer de bedste computerspillere millioner af kroner i tegnebogen hvert år.

Selskabet er ifølge Finans' kilder ved at stable tre hold på benene inden for spillene Fifa, Counter-Strike og Dota 2. Om de nye FCK-hold bliver til via opkøb af eksisterende hold, eller om københavnerklubben køber esportsudøvere og sammensætter sit eget hold, er endnu usikkert. 

Adm. direktør i Parken Sport & Entertainment, Anders Hørsholt, vil ikke bekræfte den konkrete investering, men siger til Finans:

»Vi følger selvfølgelig med i udviklingen inden for e-sport, som andre store fodboldklubber gør. Det er et spændende område, som man godt kan forestille sig FCK være en del af i fremtiden. Men om og hvornår det kan blive konkret, må fremtiden vise.«

På samme måde vil Parken Sport & Entertainment heller ikke bekræfte, hvilken størrelse investeringen ender på. Men hvis man ser på lignende projekter rundt omkring i verden, koster det årligt i omegnen af 8-10 mio. kr. at drive ét e-sportshold i verdenseliten.

Parken Sport & Entertainment er derudover i forhandlinger med en forretningspartner om at dele investeringen mellem sig, oplyser Finans' kilder.

Den kommende investering vil være den hidtil største kapitalindsprøjtning i e-sport i Danmark, som ellers tæller to millioninvesteringer. I januar gik it-millionæren Tommy Ahlers og kapitalfonden Sunstone Capital sammen om en investering i det verdenskendte, danske Counter-Strike hold Astralis. Og i september lagde Saxo Bank-Stifteren, Lars Seier Christensen, et syvcifret beløb i e-sportsklubben Tricked Esport.

Parken bliver dog ikke "firstmover" på at hyre e-sportsudøvere i Danmark. Tidligere i år ansatte fodboldklubben OB nemlig Lasse Bækkelund som professionel Fifa-spiller.

Og hvis man vender blikket ud mod Europas største fodboldklubber, er e-sporten allerede blevet en del af forretningen i klubber som Valencia C.F. og PSG. De har investeret millioner i industrien, som i år runder en omsætning på tre mia. kr.

Læs også
Top job