Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sri Lankas østkyst rejser sig

Længe har Sri Lankas sydvestkyst været som en magnet på landets turister. Men med borgerkrigens rædsler lagt bag sig og en stædig kamp for at slette sporene fra den ødelæggende tsunami, der for 12 år siden ramte den østlige del af landet, lukker østkysten nu stille og roligt op for turismen.

Stranden ved Nilaveli på Sri Lankas østkyst har altid været et af landets mest populære udflugtsmål. Årtiers voldsom borgerkrig i regionen såvel som den store tsunami i 2004 fik tvunget turismen i knæ, men de senere år er interessen igen vokset betragteligt.  Foto: Martin Sejba/Flickr

Ved siden af templet på Swami-klippen og midt i den berusende hvirvelvind af farverige guder og kamferflammer fanges mit blik af en enkelt genstand. Det er som om, der bliver vist en særlig ærbødighed til statuen af den hellige ko.

Et skilt i nærheden forklarer, at denne Chola-figur blev gravet ned af bekymrede præster for hundreder af år siden, da portugisiske bosættere lagde til i havnen. Der havde den ligget begravet gennem århundreders kolonimagt-besættelse og årtiers borgerkrig. Men i 2013 blev den genopdaget og pudset af – for at kunne komme på plads igen i sit hindutempel efter næsten 400 år. ..

Læs også