Finans

Her er de 10 mest magtfulde forretningsfolk under 40 år

Verden er fuld af magtfulde forretningsfolk under 40 år. Nu har Forbes udvalgt de mest indflydelsesrige af dem.

Artiklens øverste billede
Emmanuel Macron er den mest indflydelsesrige mand under 40 år ifølge Forbes. Foto: AP/Thomas Samson

I den globale forretningsverden har det at være indflydelsesrig og magtfuld ofte været forbeholdt de modne herrer, som gjorde sig inden for traditionelle industriområder.

Det er ved at ændre sig, og man ser stadig yngre forretningsfolk få mere magt og indflydelse på det globale finansmarked. Fremkomsten af de yngre forretningsfolk skyldtes særligt tech-bølgen, som ved hjælp af internettet har gjort sit indtog over verdenssamfundet.

Men hvem er de mest indflydelsesrige personer i forretningsverdenen under 40 år? Det har det amerikanske magasin Forbes sat sig for at finde ud af.

Magasinet har netop kåret de 40 mest indflydelsesrige mennesker under 40 år i den globale forretningsverden, som er blevet udvalgt for deres innovationsevner, nytænkning og selvfølgelig indflydelse.

Finans bringer her listens top 10, der tæller kendte navne og overraskende valg. 

1. Emmanuel Macron, 39

Emmanuel Macron er den yngste præsident i Frankrig siden Napoleon. Han blev valgt til præsidentembedet i juni, men inden den 39-årige franskmand gik ind i politik var han investeringsrådgiver for en af Frankrigs største banker, Rothschild & Cie, fra 2008 til 2012. I denne periode lykkedes det bl.a. politikeren at opnå en indtjening på 20 mio. kr.

Senere blev den filosofi- og embedsmandsuddannede Macron økonomisk rådgiver under François Hollandes præsidentperiode, inden han blev udvalgt til økonomiminister.

Emmanuel Macron er nummer ét på listen på grund af sine ambitioner om at reformere Frankrigs skattesystem og arbejdsmarked, der ifølge Forbes sandsynligvis nok skal lykkes.

Mark Zuckerberg er god for 355 mia. kr. Foto: AP/Steven Senne.

2. Mark Zuckerberg, 33

Mark Zuckerberg er et navn, de fleste vil genkende.

Han startede sit sociale netværks-empire fra sit kollegieværelse på Harvard Universitet i 2004, der siden har udviklet sig til en global virksomhed med to milliarder brugere.

Facebook-stifteren er ikke kun under 40. Det 33-årige computergeni er også den femterigeste person i verden med en formue på 56 mia. dollars (ca. 355 mia. kr.). Han er dermed i selskab med de mere modne herrer i top 10 over verdens rigeste, der alle har passeret de 50 år.

Forbes begrunder valget af Mark Zuckerberg med hans filantropiske og strategiske evner, der får følgeskab af et hensynsløst konkurrence-gen.

Kinesiske Cheng Wei skabte sin virksomhed, da han var 30 år. Her fem år efter er virksomheden 50 mia. kr. værd. Arkivfoto: AP/Imaginechina

3.  Cheng Wei, 35 og Jean Lui, 39

Sidste år opkøbte den store kinesiske virksomhed Didi Chuxing Ubers foretagende i Kina. Det var dermed et tiltag, der skulle fastholde virksomheden som den førrende udbyder af fællestransport i Kina.

Didi Chuxings topchefer består af det unge powerpar Cheng Wei og Jean Lui, som henholdvis direktør/grundlægger og præsident for virksomheden. Parret har siden begyndelsen skabt en gigantisk vækst for den unge virksomhed, der blev stiftet i 2012 af Cheng Wei.

Virksomheden begyndte med en startkapital på 5 mia. dollars (ca. 32 mia. kr), der kom fra investorer. Men kun fem år efter er det lykkedes det kinesiske par at få formuen til at vokse til 50 mia. kr.

Cheng Wei og Jean Lui er på listen, da Forbes forudser, at Didi Chuxings verdensdominans først lige er begyndt.

Airbnbs medgrundlægger Brian Chesky har sammen med Nathan Blecharczyk og Joe Gebbia skabt en virksomhed på 197 mia. kr. Foto: AP Photo/Jeff Chiu

4. Brian Chesky, Nathan Blecharczyk og Joe Gebbia, alle 35 år

De fleste har efterhånden stiftet bekendtskab med den private boligudlejnings-app Airbnb.

De tre grundlæggere Brian Chesky, Nathan Blecharczyk, og Joe Gebbia fik ideen til den originale feriebolig-app, da de var fattige studerende i San Francisco. De besluttede sig for at begynde at udleje luftmadrasser i deres lejlighed, så rejsende folk kunne få husly til en lav pris.

I dag tilbyder Airbnb tre millioner overnatningsmuligheder i 65.000 byer og i 191 lande.

Virksomheden inviterede de første gæster på overnatning i 2008 og har i dag en værdi på 31 mia. dollars (ca. 197 mia. kr.)

Forbes har taget dem med på listen, da de fortsat ekspanderer deres virksomhed og netop har lanceret et nyt tiltag i Kina.

Den irske præsident Leo Varadkar styrer et land, hvor flere store amerikanske koncerner har hovedsæde. Han har dermed stor indflydelse på det globale finansmarked. Arkivfoto: Brian Lawless

5. Leo Varadkar, 38

Irlands præsident Leo Varadkar er efterkommer af indiske indvandrere og homoseksuel i et stærkt katolsktroende land, der er kritisk overfor indvandring.

Ikke desto mindre har han tilkæmpet sig præsidentposten og er i dag den yngste irske præsident nogensinde.

Irland er hjemstavn for mange af de største amerikanske virksomheder, der har lokket koncernerne til landet med meget lave skatter.

Dermed har Leo Varadkar en kæmpe indflydelse på det globale finansmarked, der ikke bliver mindre af, at han har ansvaret for at undgå økonomisk kollaps for sit land, når Storbritannien forlader EU i 2019.

Brødrene Patrick (tv.) og John Collison er blevet milliardærer på deres it-komet Stripe. PR-foto: Stripe.

6. John Collison, 27 og Patrick Collison, 28

De irske brødre John og Patrick Collison har skabt deres formue på at forestå transaktioner for store dele af e-handlen på internettet.

Deres virksomhed hedder Stripe, og den er 'mellemmand' mellem webshops og forbrugere i mere end 25 lande.

Virksomheden er i dag 9,2 mia. dollars (ca. 58,3 mia. kr.) værd og har for nylig indgået en aftale med Amazon om at forestå en ukendt procentdel af virksomhedens handler.

Serena Williams har bevæget sig fra tennis og ind på investeringsmarkedet. Foto: AP Photo/Rick Rycrof

7. Serena Wiilliams, 35

Tennis-darlingen Serena Williams har vundet 23 Grand Slam-turneringer, men også i forretningsverdenen er den amerikanske sportudøver succesfuld.

Hun har en formue på 171 mio. kr. Den har hun bl.a. brugt på at investere i spørgeundersøgelses-virksomheden Survey Monkey og en fødevarevirksomhed med navnet Daily Harvest.

8. John Zimmer, 33 og Logan Green, 33

John Zimmer og Logan Green har taget kampen op mod Uber. Deres virksomhed Lyft er baseret på deleøkonomi og tilbyder fælleskørsel for amerikanerne via en app på telefonen.

Virksomheden startede i 2012 og har i dag en værdi på 7,5 mia. (ca. 48 mia. kr.)

Lyft er netop begyndt at udvikle teknologi til selvkørende biler.

9. Daniel Schwartz, 36

Den amerikanske kæmpekoncern Restaurant Brands ejer flere fastfood-kæder i USA, bl.a Burger King.

Direktøren i virksomheden er den 36-årige Daniel Schwartz, som tiltrådte stillingen i 2013 og siden har hjulpet koncernen til en markedsværdi på 28 mia. dollars (178 mia. kr.).

10. Brian Armstrong, 34

Brian Armstrong var med til at introducere verden til Bitcoin. Den internetbaserede valuta har været med til at give den amerikanske forretningsmands virksomhed en værdi på 1,6 mia. dollars (ca. 10 mia. kr.) kun et år efter den blev oprettet.

Coinbase, som virksomheden hedder, har desuden fordobbelt sit kundeantal på samme tid.


Du kan se den resterende liste på Forbes.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.