Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dyvig trækker sig fra Lundbeckfonden

Lundbeckfonden skal finde en ny adm. direktør, efter at Christian Dyvig netop har opsagt sin stilling på grund af et opkøb.

Foto: Lundbeck

Jørgen Huno Rasmussen og resten af bestyrelsen i Lundbeckfonden skal på jagt efter en ny topchef til den milliardstore fond, der ejer Lundbeck, ALK og Falck.

Den hidtidige adm. direktør, Christian Dyvig, har nemlig tirsdag valgt at trække sig fra fonden, da han har indgået aftale om erhvervelse af aktiemajoriteten i selskabet Kompan A/S og indtræder i den forbindelse som selskabets bestyrelsesformand.

»Christian Dyvig har derfor valgt at opsige sin stilling som Lundbeckfondens adm. direktør, hvorfor Lundbeckfonden vil iværksætte en proces for at finde den ideelle afløser som fondens fremtidige daglige leder. Indtil da fortsætter Christian Dyvig i samtlige sine funktioner for Lundbeckfonden,« skriver bestyrelsesformand Jørgen Huno Rasmussen i en pressemeddelelse.

Der står intet om, hvorfor Dyvigs opkøb i Kompan direkte skulle føre til en opsigelse af stillingen i fonden.

»Bestyrelsen retter allerede nu en varm tak til direktør Christian Dyvig og næstformand Mikael Rørth for deres meget dedikerede og værdiskabende indsats for fondens udvikling, dens selskaber og samfundsnyttige donationer,« skriver Jørgen Huno og fortsætter:

»Christian Dyvig har bl.a. bidraget til Lundbeckfondens aktive ejerskab af sine datterselskaber, udvikling af Lundbeckfond Ventures som en internationalt fokuseret venture fond, etablering af Lundbeckfond Emerge til at accelerere kommercialisering af tidlige videnskabelige muligheder samt omlægning af eksterne mandater til intern kapitalforvaltning med bedre resultater end benchmark.«

Dermed skal fondens bestyrelse også finde en ny næstformand, og her indstilles Egmonts topchef, Steffen Kragh, der blev et menigt medlem af bestyrelsen i 2013.

Christian Dyvig tiltrådte som direktør fonden i juni 2011, hvor han afløste Steen Hemmingsen. For et år siden nævnte Christian Dyvig over for MedWatch netop

BRANCHENYT
Læs også