Serier

Nye toprestauranter mangler (også) overenskomster

Fem af de seks danske restauranter, der er blevet optaget i den fine Michelin-spiseguide, har ingen overenskomster. Dermed følger de trenden i danske topkøkkener, der ikke kan eksistere under ordnede forhold, siger en kendt kok og en ekspert.

Michelin-stjernens skyggesider
Ronny Emborg er køkkenchef hos restaurant Marchal på Hotel D'Angleterre. Den har netop fået en Michelin-stjerne. Det er anden gang, at den 31-årige kok får en stjerne af Michelin. Kun Marchal af de hædrede toprestauranter har en overenskomst. Dermed følger de øvrige trenden i danske topkøkkener, hvor færre end hver tredje restaurant har overenskomst. Foto: Lærke Posselt/Polfoto

Blot én af Danmarks seks nye Michelin-hædrede toprestauranter har sine kokke ansat på overenskomst.

Det viser en gennemgang, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget...

Læs også
Top job