Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

De superrige bliver rigere

Rigdom: Danmarks rigeste mennesker er blevet endnu rigere, og familierne bag Mærsk og Lego er i en liga for sig, viser en ny opgørelse. Tendensen med større afstand mellem de überrige og samfundets bund giver international bekymring.

De megarige har fået hældt yderligere millioner i pengetanken. Danmarks rigeste personer har haft markant fremgang i formuen de seneste år, viser en opgørelse, som Dansk Aktie Analyse har lavet for Morgenavisen Jyllands-Posten, og fremgangen tilskrives bl.a. stigende aktiekurser og effektiviseringer oven på finanskrisen. Internationale organisationer udtrykker bekymring over den stigende pengeophobning hos de megarige, der gør samfund ustabile og hæmmer økonomisk fremgang.

Familierne Mærsk og Kirk Kristiansen indtager en suveræn førsteplads på listen over de rigeste i Danmark. Inklusive fondene bag A.P. Møller - Mærsk og Lego sidder de to traditionsrige familier begge på formuer på over 150 mia. kr., viser Dansk Aktie Analyses opgørelse. På de næste pladser, med formuer på 30-40 mia. kr., finder man Clausen-familien bag Danfoss, Bestseller-familien Holck-Povlsen og Coloplast-ejerfamilien Louis-Hansen...

Læs også
Top job