Serier

Europa er årevis bagefter Asiatiske virksomheder i Afrika

Europæiske virksomheder taber Afrika på gulvet, lyder advarslen fra en Asien-ekspert. Afrika bliver et kæmpe marked i fremtiden, men mange europæiske selskaber har endnu ikke opdaget det. Og nu er det snart for sent.

De globale udfordrere
Kina har allerede været massivt til stede på det afrikanske kontinent i årevis. Her er det kinesiske arbejdere på et byggeri i Algeriet.

Håbløshedens kontinent kaldte man engang Afrika. Men Afrika er andet end sultkatastrofer og sygdom. Afrika er økonomier i rivende udvikling, velstand og købekraft, som vokser i flere lande.

For selvom hele verdens øjne netop nu er rettet mod en række vestafrikanske lande, der kæmper en hård kamp mod ebola-epedemien, så er Afrika meget andet. Et helt kontinent med millioner af nye forbrugere og milliarder af dollars i omsætning til de virksomheder, som kommer først. Eller kom først, skal man måske sige. For mens europæiske og amerikanske multinationale selskaber længe har tøvet, er indiske og kinesiske virksomheder i fuld gang med at erobre de afrikanske markeder...

Læs også
Top job