Serier

Luftmadras Inc. - velkommen til Airbnb

Airbnb er på få år vokset fra tre luftmadrasser til en global milliardforretning. Særligt i København, hvor tjenesten er relativt større end i andre europæiske storbyer. Finans har undersøgt, hvad det egentlig er, Airbnb sælger.

Disruption: Spillereglerne ændres
Even Heggernes, nordisk landechef for Airbnb, bor udelukkende selv hos Airbnb-værter. Her er han hos sin midlertidige vært på Nørrebro.  Foto: Charlotte de la Fuente

Even Heggernes' tøj ligger i en blå Ikea-pose under et skrivebord. På morgenmødet har de talt om, at der skal være mere ryddeligt her på Airbnbs kontor ved Kultorvet i København.

»Så må jeg vel få et klædeskab herinde,« siger han.

Den 30-årige nordmand er nordisk landechef for den amerikanske nettjeneste. Og han har ikke selv nogen lejlighed til sit skab: Han bor konstant i forskellige Airbnb-lejligheder i de skandinaviske hovedstæder og Amsterdam, som han rejser mellem hver uge.

Da Finans interviewer ham, bor han hos et pensionistpar i indre by. Og da fotografen to uger senere møder ham, bor han hos en ung mor, der udlejer et gæsteværelse i sin Nørrebro-lejlighed. Sådan har Even Heggernes boet i to af de tre år, han har arbejdet for Airbnb. Folkeregisteradresse har han hos sine forældre i Norge...

Læs også
Top job