Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danske kvalitetskæder erobrer terræn

Flere danske restaurant- og fødevarekæder stormer frem for tiden. Det er ikke tilfældigt.

Mashs steaks bliver spist både i London, København og Aarhus. Et fint billede på den udvikling, der sker i branchen, hvor flere og flere danske restaurationer spreder sig. Foto: Lars Krabbe

Danske restaurant- og fødevarekæder er på vækstjagt som aldrig før. Og som man har set med nyheden om, at en amerikansk kapitalfond er på vej med 800 mio. kr. for at investere i Løgismoses og Claus Meyer madimperier, så er der efterhånden kommet pænt med penge i branchen, der stadig til tider er kendetegnet ved sine Vilde Vesten-karakteristika, men som også er blevet langt mere professionel end tidligere.

At pengene flyder nogenlunde gelinde ses også på det væld af kæder, som den danske restaurationsbranche har set knopskyde over de senere år og som bare fortsætter med at vokse. Det gælder f.eks. Joe & the Juice med 69 butikker i seks lande, Lagkagehuset med 35, eller Sticks'n'sushi med 12 og flere på vej i de tysktalende lande...

Læs også
Top job