Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er break even for Mærsks gigant-oliefelt

Hvornår begynder det at gøre ondt og slet ikke kunne betale sig for Maersk Oil, Statoil og Lundin at etablere det kolossale oliefelt Johan Sverdrup. Det ligger der nu flere bud på.

Arkivfoto: Mærsk

Mens olieprisen falder, og bliver ved med at falde som i dag ned til 83 dollar, begynder det at gøre ondt på industrien og de mange leverandører, der er afhængige af investeringerne. Den helt store game changer vil dog være, hvis prisen falder så meget, at de investeringer, der ligger i pipelinen de næste år, ganske enkelt bliver droppet, fordi de ikke længere kan betale sig. For hvis olieprisen er ekstrem lav, er det usikkert, om pengene kommer hjem igen.

Det, der er udset til at blive projektet, der kan ændre den pessimisme, der eksisterer lige nu i de danske og norske offshore-miljøer, er gigant-projektet Johan Sverdrup i Nordsøen, som Maersk Oil, Statoil og Lundin står bag. Næste år skal partnerne træffe den endelige beslutninger om, hvordan det store anlæg skal bygges, ligesom at det norske Storting skal give sit endelige OK til de miljømæssige konsekvenser...

Læs også
Top job