Serier

Dyb krise i OW Bunker

Det børsnoterede selskab OW Bunker har lukket for al handel og suspenderet aktien på fondsbørsen. Storbanken Morgan Stanley på vej til krisemøde i København.

Skandalen i OW Bunker
Det hårdt prøvede olieselskab OW Bunker er igen havnet i modvind, og storbanken Morgan Stanley er i den forbindelse på vej til krisemøde i København. Foto: Kasper Palsnov

Det hårdt prøvede olieselskab OW Bunker er igen havnet i modvind.

I forbindelse med en større gennemgang af selskabet er der ifølge Finans' oplysninger dukket forhold op, som er alvorlige for selskabet, og som i værste fald kan udløse et større tab.

Derfor har aktien nu været suspenderet siden i eftermiddags på børsen, ligesom OW Bunker har lukket for alt ordreindtag således, at kunder, der har forsøgt at handle med selskabet, er blevet afvist dagen lang. Både ledelse og medarbejdere har dagen igennem siddet i interne møder, da selskabet forsøger at danne sig et overblik over, hvor slemt det står til.

Det erfarer Finans fra en række kilder med stor indsigt i selskabet.

Mens OW Bunker både har lukket ned for al handel og samtidig fået sin aktie suspenderet på børsen, hersker der vild panik i ejerkredsen.

Storbanken Morgan Stanley, der i sin tid var en af de førende banker i selskabets børsnotering, har meldt ud til investorerne, at de sender et hold til København inden for få dage for at mødes med flere af de professionelle investorer.

OW Bunker har været gennem en særdeles turbulent tid de seneste måneder, hvor en faldende oliepris fuldstændig har eroderet selskabets forretningsmodel.

Det har skabt stor frustration i ejerkredsen, hvor en række investorer har været ude med skarp kritik af olieselskabet, da de ikke mener, OW Bunker har været gode nok til at informere investorerne om den risiko, der er forbundet med at investere i selskabet.

Derfor skal bankerne bag OW Bunker nu forsøge at finde ud af, om der fortsat er opbakning i ejerkredsen eller om man fra investorernes side forlængst har droppet det kriseramte selskab.

Ifølge Shippingwatch.dk er der helt konkret tale om en sag i Singapore, som OW Bunker er blevet indblandet i, og som kan koste selskabet betydeligt millionbeløb.

OW Bunker har gentagne gange i forbindelse med selskabets børsnotering gjort en dyd ud af at forklare investorerne, at man var ekspert i at afdække sig over for udefrakommende faktorer så som udviklingen i olieprisen.

Ikke desto mindre har man nu nedjusteret to gange alene på grund af netop en faldende oliepris, og ifølge Finans’ oplysninger kan den seneste udvikling i selskabet meget vel medføre, at OW Bunker må ud i en større restrukturering af firmaet.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra OW Bunker samt kapitalfonden Altor, der sendte selskabet på børsen i foråret og stadig er storaktionær i olieselskabet.

Sent onsdag lykkedes det at få hul igennem til tidligere DSV-direktør Kurt Larsen, der sidder i bestyrelsen for OW Bunker, men han ønskede ikke at kommentere situationen.

»Det siger sig selv, at i den nuværende situation, er det kun formanden, der kan udtale sig. Ellers bliver der kaos,« siger han.

Læs også
Top job