Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her pacer man 12-årige til at blive Danmarks nye vækstmaskiner

Årets Iværksætterkommune: I Vejle lærer børnene om iværksætteri allerede fra 12-13 års alderen. Her er flere succeshistorier om unge, som har åbnet it-virksomheder og solgt igen for store summer, allerede inden de har forladt skolen. Vejle er Årets Iværksætterkommune.

Vejle-borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) er tidligere skolelærer og hans fokus er stadig i høj grad på folkeskolen og børnenes fremtid - måske som iværksættere? Vejle-borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V). Her portrætteret i de gamle Spinderihaller, som i dag huser flere lovende iværksættere.

Vejlenserne er nogle af Danmarks mest entreprenante, og kommunen har de bedste betingelser for iværksættere. Derfor bliver det Vejle, som får titlen som Årets Iværksætterkommune 2014.

Det var i Vejle, at Holger Sørensen i 1915 begyndte sit erhvervseventyr Dansk Tyggegummi Fabrik A/S – siden kendt som Dandy – og i den første halvdel af det 20. århundrede var byen kendt som "Danmarks Manchester", som hovedsæde for den danske tekstilindustri helt frem til i 1993, da den sidste bomuldsfabrik lukkede. I dag er de gamle spinderihaller omdannet til et centrum for erhverv og iværksætteri, og Holger Bagger-Sørensen har for længst solgt sin farfars tyggegummifabrik til udenlandske investorer, som driver virksomheden videre under navnet Gumlink...

Læs også
Top job