Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er Danmarks bedste arbejdspladser

To it-selskaber og et revisionshus kan et år frem kalde sig landets bedste arbejdspladser.

Beierholm har vundet prisen for landets bedste arbejdsplads i kategorien store virksomheder. Foto: PR

To it-selskaber og et revisionshus. Umiddelbart har de ikke meget tilfælles, men efter i aften deler de tre virksomheder alligevel titel.

Ved en prisoverrækkelse i Cirkusbygningen i København blev de kåret som landets bedste arbejdspladser onsdag aften.

Revisionshuset Beierholm vandt i kategorien store virksomheder, mens it-selskaberne Conscia og Delegate løb med æren inden for henholdsvis mellemstor og mindre virksomheds-kategorierne.

Det er rådgivningsvirksomheden Great place to work, der står for kåringen for 14. år i træk, og de tre vindere er fundet ud af en pulje på 125 arbejdspladser.

Parametrene for kåringen er blandt andet tillid, stolthed, kommunikation og udvikling, og hos Beierholm er der stor glæde over prisen, som falder efter flere års arbejde med at skabe større trivsel blandt de ansatte.

»Alt andet lige, er det jo en god forretning, at have en god arbejdsplads. Det koster noget hver gang, der er medarbejdere, der ikke fungerer -  har man det ikke godt og trives, så kan man heller ikke levere,« forklarer Kenneth Jensen, der er adm. direktør i Beierholm.

Han er dog »overhovedet ikke gået efter at blive nummer et i en konkurrence,« tilføjer han.

»Den branche, vi er i, kan betyde meget lange arbejdsdage. Der er mange unge mennesker, som samtidig skal uddanne sig, og mange af dem har også børn. Det er i udgangspunktet et miljø, hvor der kunne være mange konflikter, så hvis vi ikke fokuserer på trivsel, ville vi slet ikke kunne udvikle vores virksomhed.«

Foruden de private virksomheder blev også en specialpris for årets bedste offentlige arbejdsplads overrakt til Center for Socialpsykiatri i Lolland Kommune af statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Vil man vinde prisen næste år, skal man ifølge Ditte Vigsø, der er adm. direktør i Great Place to Work, starte hos ledelsen.

»På de bedste arbejdspladser er den øverste ledelse rollemodel og inspirationskilde for resten af organisationen, fordi deres engagement og passion smitter af på medarbejderne. Det indebærer, at de er synlige og involverende, og viser medarbejderne, at deres bidrag er værdsat og afgørende for virksomhedens succes,« siger hun.

De samlet 50 virksomheder på årets liste har i løbet af de sidste 12 måneder skabt 612 nye jobs og fra 2013 til 2014 i gennemsnit øget omsætningen med 9 pct.

Sygefraværet blandt medarbejderne er væsentlig lavere end landsgennemsnittet.

Læs også
Top job