Gammel Tema
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briter vil have billigt kabel til Danmark

Interessen for at bygge et undersøisk elkabel mellem Storbritannien og Danmark er stadig stor hos briterne, men prisen skal langt ned.

Når lyset slukkes
Lars Horn, Baghuset, for Energinet.dk

Der bliver ikke rystet på hænderne hos de britiske myndigheder, når det kommer til planerne om at bygge et undersøisk kabel mellem Storbritannien og Danmark. Heller ikke selv om nordmændene for få uger siden sejlede danskerne agterud og godkendte et kabel mellem Norge og Storbritannien. Det danske kabel er endnu kun i projekteringsfasen.

»Vi ønsker fortsat et kabel mellem Storbritannien og Danmark og ser store fordele forbundet med det. Transnationale forbindelser for el mellem de nordeuropæiske lande er godt for forsyningssikkerheden, de gavner den grønne omstilling, de styrker konkurrencen og det kommer forbrugerne til gavn. At der nu bliver lagt et kabel mellem Norge og den britiske kyst, gør ikke et kabel til Danmark mindre interessant,« siger Robert Hull, direktør i det britiske energitilsyns afdeling for regulering, Ofgem E-Serve, til EnergiWatch...

Læs også
Top job