Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Alm. Brand ser Lundbecks finansdirektør som arvtager

Det kan blive ganske svært for Lundbeck at finde en ekstern topchef til at fylde Ulf Wiinbergs sko. Samtidig består opgaven i at eksekvere en allerede eksisterende strategi og derfor tror Alm. Brand Markets på, at arvtageren bliver intern.

Lundbecks koncernfinansdirektør, Anders Götzsche. Pressefoto: Lundbeck

H. Lundbeck A/S står uden administrerende direktør efter topchefen Ulf Wiinberg mandag overraskende forlod sin stilling, da han havde forbrudt sig mod selskabet interne etiske regler. I samme moment startede jagten på en arvtager.

Hos Alm. Brand Markets vurderer analytiker Michael Friis Jørgensen, at det vil blive en intern kandidat, der bliver valgt. Her er de åbenlyse kandidater de to resterende medlemmer af direktionen; finansdirektør Anders Götzsche og forskningsdirektør Anders Gersel Pedersen.

Det er baseret på, at Lundbeck under Ulf Wiinbergs ledelse har lagt planen for fremtiden klar. Der er ekspanderet på nye markeder og ikke mindst er der udviklet en stribe nye lægemidler, der nu skal udrulles verden over.

»Den nye direktør skal i virkeligheden løbe den plan i mål, der allerede ligger. Ulf Wiinberg har støbt alle kuglerne. Det er ikke sikkert, at man kan få en ekstern kandidat ind og gøre det, for han får ikke så meget at skulle beslutte de næste fem år,« siger Michael Friis Jørgensen.

Den nye direktør skal i virkeligheden løbe den plan i mål, der allerede ligger. Ulf Wiinberg har støbt alle kuglerne. Det er ikke sikkert, at man kan få en ekstern kandidat ind og gøre det

Michael Friis-Jørgensen, Analytiker, Alm. Brand Markets

Af de interne står finansdirektøren Anders Götzsche som den mest sandsynlige for Michael Friis Jørgensen.

»Lundbeck skal have kørt en stribe lanceringer og salgsprocesser ud over rampen. Det er mere en økonomisk øvelse end en medicinsk øvelse. Så jeg tror personligt, det bliver Anders Götzsche, der samtidig har en god profil i forhold til at kommunikere med aktiemarkedet,« siger Michael Friis Jørgensen.

I forhold til potentielle eksterne kandidater mener Michael Friis Jørgensen, at det kan blive svært for Lundbeck at finde en med så kort varsel. Samtidig er Lundbeck for lille til at trække en af de helt tunge direktører fra de store medicinalselskaber.

»Der kan være kandidater derude, men for et selskab af Lundbecks størrelse kræver det virkeligt detailkendskab til branchen, at pege en ud. Vi er nede i en størrelse, hvor ingen af topkandidaterne fra industrien vil kigge den vej,« siger Michael Friis Jørgensen.

Blandt mulige eksterne kandidater er Flemming Ørnskov nævnt, der dog sidder godt som direktør for Shire Pharmaceuticals.

»Jeg mener, det er overvejende sandsynligt, at man finder en intern kandidat. Og så peger alle pile på finansdirektøren,« siger Michael Friis Jørgensen.

Læs også
Top job