Serier

Banker åbner pengekassen for OW Bunker

Kuratorerne i OW Bunker indgik tirsdag en vigtig aftale med de banker, der har penge i klemme. Nu kan undersøgelserne af konkursen fortsætte.

Skandalen i OW Bunker
Kuratorerne i OW Bunker - Pernille Bigaard fra Plesner (billedet) og John Sommer Schmidt fra Gorrissen Federspiel har fået bankerne til at finansiere det fortsatte arbejde i konkursboet. Foto: Carsten Bundgaard

De advokater, som er sat til at rydde op i OW Bunker, fik lidt af et gennembrud tirsdag aften.

Efter lange forhandlinger lykkedes det ifølge Finans' oplysninger at indgå en aftale med det bankkonsortium med hollandske ING i spidsen, der har penge til gode i OW Bunker.

Aftalen betyder, at bankerne stiller midler til rådighed, så advokaterne kan fortsætte arbejdet med at jagte aktiver og ansvarlige for konkursen. Udover at finansiere de to kuratorer, Pernille Bigaard fra Plesner og John Sommer Schmidt fra Gorrissen Federspiel, og deres hold af advokater, indebærer aftalen ifølge Finans' oplysninger også, at det er muligt for konkursadvokaterne at beholde 12 tidligere OW Bunker-ansatte på lønningslisten. De hjælper kuratorerne med at udrede forholdene i det konkursramte selskab.

»Det her er en vigtig aftale, som skaber den ro, der skal til. Og som betyder, at kuratorernes arbejde kan gå over i den næste fase,« siger en centralt placeret kilde.

Kort før OW Bunker gik ned, havde selskabet trukket knap 4 mia. kr. på sine bankkreditter, og derfor har bankerne en naturlig interesse i at kuratorerne fortsætter jagten på aktiver. Derudover havde OW Bunker gæld til leverandører på 5 mia. kr.

Ifølge Finans' oplysninger har kuratorerne allerede afdækket, at der udover de af bankerne pantsatte værdier er en del ikke-pantsatte værdier. Aftalen med bankerne betyder, at kuratorerne også kan arbejde på at få dem inddrevet - og da de ikke er pantsatte, kan de bruges til andre undersøgelser. Bl.a. at afdække, om der er foregået kriminelle handlinger i OW Bunker før konkursen, og om der er basis for at foretage politianmeldelser.

Hollandske ING står i spidsen for bankkonsortiet, der tæller en stribe andre banker bl.a. Danske Bank, Nordea og Rabobank. ING meddeler, at banken ikke vil kommentere Finans' oplysninger. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Danske Bank eller Nordea.

Udover aftalen med bankerne er kuratorerne i dialog med pensionskæmperne ATP og PFA, som havde investeret i OW Bunker, og som vil have undersøgt en række forhold med henblik på at vurdere grundlaget for en erstatningssag.

Denne artikel er en oplåst abonnementsartikel. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler i Finans’ abonnementsunivers, kan du helt uforpligtende få 40 dages gratis adgang ved at klikke her.

Læs også
Top job