Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Carlsberg på risikabel vej til Mandalay

Analyse: Strategi, muligheder, udfordringer og usikkerheder - få overblikket over bryggeriets investering i Myanmar/Burma.

Carlsbergs investering på over en kvart milliard kroner i Myanmar - det tidligere Burma - kan vise sig at blive lukrativ om nogle år. Men den er ikke uden risiko i et land, hvor etniske konflikter og frygten for nye militærkup lurer under overfladen.  Foto: Khin Maung Win/AP Myanmar/Burma er på mange måder et kontrasternes land, hvor der under den smukke overflade lurer risiko for konflikter af både religiøse, etniske og politiske årsager. Foto: Jens Bøgsted

Carlsberg åbner i det nye år bryggeri i Myanmar/Burma efter et investering på 275 mio. kr. Få overblikket her over satsningens strategiske rationale, muligheder og risici.

1. Den overordnede strategi: har tre geografiske fokusområder - Vesteuropa, Østeuropa og Asien. Efter at pengestrømmen fra den russiske forretning er tørret ud, har ledelsen sat mere turbo på udviklingen af det asiatiske marked. Indtjeningsandelen fra Asien er stigende, og Myanmar, det tidligere Burma, er endnu en brik i at blive regionens største internationale bryggeri, som er det langsigtede mål.  ..

BRANCHENYT
Læs også