Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Bog & Idé-ejer stritter topledelsen ud

Indeks Retail, der ejer Bog & Idé og Legekæden, skifter med omgående virkning den øverste direktør Henrik Christensen ud. Også Legekædens kædechef og marketingchef ryger i manøvren.

Folket kender Bog & Ides fysiske butikker - men det er straks sværere at forvandle kendskabet til salg på nettet. Foto: Jens Dresling

Der er behov for en mere tidsvarende og kundeorienteret strategi i Indeks Retail, som bl.a. står bag boghandlerkæden Bog & Idé og Legekæden.

Det er den officielle begrundelse for, at virksomheden nu drager konsekvensen og med omgående virkning indstiller samarbejdet med adm. direktør Henrik Christensen. I Legekæden fratræder desuden kædechef Lars Østergaard og marketingchef Peter Kjeldsen.

Den nye direktør i stedet for Henrik Christensen er ikke fundet, men indtil det er sket, varetager økonomidirektør Steen O. Hansen posten. Men det ligger fast, at den nye direktørs opgave bliver at implementere den mere tidsvarende og kundeorienterede strategi, fremgår det i den officielle meddelelse.

Indeks Retail
  • Indeks Retail er kædekontor for de fire frivillige kæder; Bog & idé, Bøger & papir, BOGhandleren og Legekæden, og servicerer disse med konceptudvikling, markedsføring, sortiment, web, it, økonomi og logistik.
  • De fire kæder og de 175 boghandler og 53 legetøjshandlere under Indeks Retail A/S har til sammen en detailomsætning på ca. 1,6 mia. kr. og tæller ca. 1200 medarbejdere.
  • I foråret 2013 Købte Indeks Retail A/S Legekæden. Legekæden drives fortsat som selvstændige butikker af det enkelte Legekæden- medlem.

Med det menes der utvivlsomt, at der skal mere gang i det digitale salg, fordi selv om kendskabet til Bog & Idé ligger meget højt blandt kunderne, så slår det ikke igennem på kædens salg via nettet.

»Dette forhold skal der ændres på gennem en styrkelse af de digitale kanaler. En langt bedre integration af de digitale salgskanaler og de 98 Bog & Idé-butikker landet over bliver et af omdrejningspunkterne i det fremadrettede arbejde,« siger bestyrelsesformand i Indeks Retail, Michael Meyer.

Han udtaler ligeledes, at virksomheden rent ledelsesmæssigt har behov for at supplere organisationen med nye erfaringer og kompetencer.

»Derfor er vi enedes med Henrik Christensen om, at han fratræder nu, således at bestyrelsen har ro til at samle det nye ledelsesteam, der skal stå for implementeringen af den fremadrettede strategi. Ansvaret for den daglige drift lægges indtil videre i hænderne på økonomidirektør Steen O. Hansen, der konstitueres som administrerende direktør,« lyder det.

Denne artikel er en oplåst abonnementsartikel. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler i Finans’ abonnementsunivers, kan du helt uforpligtende få 40 dages gratis adgang ved at klikke her.

BRANCHENYT
Læs også