Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Veloxis' direktør kan ikke vente på USA's myndigheder

Veloxis kan ikke vente på, at man får talt sig til rette med de amerikanske sundhedsmyndigheder omkring flagskibsproduktet Envarsus. Derfor har selskabet med administrerende direktør William Polvino i spidsen trukket myndighederne i retten.

An estimated 3.2 million people in the United States have hepatitis C, according to the Centers for Disease Control and Prevention. Faced with a cost per patient of $95,000 or more for a 12-week course of treatment, many public and private insurers are restricting access to those whose liver damage is already serious. Foto: Courtesy of Gilead Sciences via AP

Danske fik i slutningen af oktober overraskende ikke lov til at begynde at sælge midlet Envarsus mod afstødelse af organer i forbindelse med transplantationer på det amerikanske marked. Et konkurrerende middel, Astragraf, har en eksklusivaftale, og derfor mener myndighederne, at Veloxis må vente til den udløber i sommeren 2016.

Den beslutning kan selskabet dog ikke leve med og straks den faldt, appellerede Veloxis afgørelsen. Processen går dog ikke hurtigt nok og derfor går man nu rettens vej for at tvinge myndighederne til at åbne portene til markedet.

- Vi har prøvet at appellere beslutningen, men har været mindre end tilfredse med udviklingen i dialogen med sundhedsmyndighederne. Så vi besluttede, at den hurtigste vej frem går gennem retten, siger administrerende direktør for Veloxis William Polvino.

I det bedste scenarium vil en dommer ifølge direktøren kunne være briefet i sagen om 2-3 måneder, mens det ikke er til at sige, hvornår det kan lede til en afgørelse.

- Hvornår en endelig beslutning kan komme, det er det spørgsmål, alle gerne vil have svar på. Også mig selv. Men jeg er overbevist om, at det vil være hurtigere end de 18 måneder, der er på tegnebrættet nu, siger William Polvino.

Veloxis er meget afhængig af Envarsus, der er selskabets eneste produkt og skulle have transformeret det fra et pengeafbrændende udviklingsselskab til en overskudsgenerende lægemiddelvirksomhed. Veloxis tror på, Envarsus skal tage 25 pct. af markedet, der er på over 1 mia. dollar om året.

Organisationen er gjort klar til salg og der bliver brændt penge af hver dag, midlet ikke er på markedet. Derfor kan det blive en dyr affære, hvis man må vente helt til sommeren 2016, før man kan sælge midlet i USA. Hos Danske Bank mener analytiker Thomas Bowers, at en lang udsættelse kan betyde en kapitalrejsning.

- Vi har ingen intention om at vente til 2016 og ser vi slet ikke som en mulighed. Vi er meget optimistiske omkring, at vi kan mindske den periode og mindske den markant, siger William Polvino og fortsætter:

- Vi er et velkapitaliseret selskab, der har en buffer imod denne situation. Men det er svært at forudsige, hvordan det vil gå. Det afhænger fuldstændigt af, hvornår vi kommer på det amerikanske marked, der er absolut kritisk for vores forretningsmodel.

Denne artikel er en oplåst abonnementsartikel. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler i Finans’ abonnementsunivers, kan du helt uforpligtende få 40 dages gratis adgang ved at klikke her.

Læs også