Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Premier League slår alle - ved kasseapparatet

For første gang rundede to fodboldklubber 500 mio. euro i indtægter: Manchester United og Real Madrid. Selv Everton har fundet vej til top-20-listen over fodboldklubber med den største omsætning i 2013/14, viser årets opgørelse fra Deloitte.

Manchester Uniteds Wayne Rooney og Robin van Persie (th) kan fejre en scoring i mere end en forstand. Klubben havde sidste år den næsthøjeste omsætning af alle fodboldklubber. Foto:Peter Byrne

De spiller måske ikke alle sammen den smukkeste fodbold, og deres landshold vinder aldrig hverken EM eller VM. Men når det gælder evnen til at score kassen, er der ingen, der når de engelske Premier League-klubber til sokkeholderne.

Godt nok er Real Madrid for 10. år i træk numero uno på listen over fodboldklubber med de største indtægter. Men 8 ud af de første 20 pladser er forbeholdt klubber fra Premier League. Og udvider man listen til at omfatte 40 af verdens klubber med den største omsætning, er samtlige 20 Premier League-klubber repræsenteret.

Top 20-listen indeholder 8 engelske, 4 italienske, 3 tyske, 3 spanske, 1 fransk og 1 tyrkisk klub. Galatasaray er dermed den eneste klub på listen uden for de fem største ligaer i Europa, viser den spritnye 18. udgave af »Deloitte Football Money League« baseret på sæsonen 2013/14.

Det er derfor med stor spænding, at vi ser frem til, hvad den seneste runde af tv-forhandlinger kommer til at kaste af sig. Disse forhandlinger ventes afsluttet i år, og vil næsten med sikkerhed betyde endnu større engelsk dominans

Dan Jones, Partner i Deloitte

»Den mest opsigtsvækkende fortælling i dette års udgave af Money League er tilstrømningen af klubber fra Premier League. Her slår de store tv-aftaler tydeligt igennem på klubbernes omsætning. Alle klubber i Premier League har haft en stigende omsætning i 2013/14, skriver partner Dan Jones fra Deloitte i rapporten og fortsætter:

»Det er derfor med stor spænding, at vi ser frem til, hvad den seneste runde af tv-forhandlinger kommer til at kaste af sig. Disse forhandlinger ventes afsluttet i år, og vil næsten med sikkerhed betyde endnu større engelsk dominans.«

For Europas 20 største klubber betød 2013/14-sæsonen en stigning i indtægterne på 14 pct. Og for første gang rundede de milepælen 6 mia euro med tilsammen 6,2 mia. euro (46 mia. kr.).

De engelske klubber har øget deres antal i top-20 fra 6 til 8 klubber. Til gengæld er flere italienske klubber på deroute i forhold til deres tidligere placeringer på listen.

BRANCHENYT
Læs også