Serier

Kapitel 5: Skandinaviens teenager går aldrig kold

Den frække dreng i klassen, der ikke altid beregner, før han udfører. I mål skal han nok komme, selv om vejen dertil måske er knap så sikker, men man lander jo altid på benene. Gør man ikke?

Island seks år efter kollapset
Shippingvirksomheden Eimskip havde før krisen 14.000 medarbejdere, i dag har den 1.400. Foto: Hanna Andersson

Det skulle have været en dag som så mange andre. Afdelingsdirektør Kristján Thor Hallbjörnsson er som altid på farten for at holde gang i Islands ældste shippingvirksomhed. Med kontorer i 30 lande er der altid et møde, der skal holdes et eller andet sted i verden. Han stikker kreditkortet i en hæveautomat i Frankfurt Lufthavn, taster koden og venter. Men der sker noget uventet. Noget er galt.

Hæveautomaten spytter kreditkortet ud igen, men det er ikke sammen med de eurosedler, som Kristján Thor Hallbjörnsson forventede ville blive leveret af den velkendte summen fra automaten. Nej, i dag er afdelingsdirektøren ikke længere en hvilken som helst udlænding, der ønsker at veksle penge på fremmed grund. Han er islænding, og bankerne i hans hjemland er netop gået ned. Ingen skal nyde noget af at veksle valuta for ham...

Læs også
Top job