Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Statoil taber milliarder på Kalundborg-raffinaderi

Statoil Refining Denmark må indkassere et enormt underskud for 2014. Selskabets store raffinaderi i Kalundborg presses af lavere benzinforbrug, stærk konkurrence og høje danske afgifter.

På to år har Statoil tabt 3,3 mia. kr. på sit raffinaderi i Kalundborg. Underskuddet på 1,7 mia. kr. i 2014 skyldes ikke mindst et mindre forbrug af benzin, efter at danskerne har købt flere biler med lavere brændstofforbrug. Foto: Lars Krabbe

2014 blev endnu et svært år for Statoil Refining Denmark, der driver det store raffinaderi i Kalundborg. Ifølge Børsen, der har set selskabets nye regnskab, blev det sidste år til et underskud på 1,7 mia. kr. Det er rekord i den negative forstand for Statoil Refining Denmark, eftersom det overgår det forfærdelig 2013-resultat, der landede på  minus 1,6 mia. kr.

Årsagen til den dårlige udvikling skal findes i et mindre benzinforbrug, efter at danskerne har kastet kærligheden og de mere energieffektive små personbiler. Samtidig er der også hård konkurrence fra raffinaderier i bl.a. Mellemøsten, og gør de høje danske afgifter det svært for det dansk-norske selskab.

»Det er svært at konkurrere på omkostninger i Danmark, hvor vi er underlagt PSO-afgifter og NOx-afgifter, som gør os mindre konkurrencedygtige. Så vi har absolut udfordringer,« udtaler adm. direktør, Jofrid Klokkehaug, Statoil Refining Denmark, til avisen...

BRANCHENYT
Læs også