Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Karsten Ree lander rekordoverskud

2014 var et historisk godt år for milliardæren Karsten Ree, der har tjent en halv milliard på sine investeringer.

Foto: Nikolaj Svennevig

Efter nogle eklatante fejlinvesteringer har milliardæren Karsten Ree igen fået håndplukket de helt rigtige investeringer.

Således har forretningsmanden, der blev landskendt for sit fejlslagne forsøg på at redde den krakkede Amagerbanken i to omgange, tjent omkring en halv milliard kr. i 2014 i sin private koncern.

Det er det hidtil største overskud i Ree’s koncerns med undtagelse af 2008, hvor han fik halvanden milliard kr. for livsværket Den Blå Avis, der blev købt af eBay.

»Helt overordnet har Ree-koncernen tjent godt en halv milliard før skat i 2014, hvilket jeg er meget tilfreds med. Det er blandt andet sket via investeringer i børsnoterede aktier. Set i lyset af hvad der er sket, investerer jeg nu mere ud fra ren og skær fornuft og ikke nær så meget veneration som tidligere,« siger Karsten Ree, der blandt andet har en stor aktiepost i teleselskabet Nokia.

Kort om Karsten Ree
  • Karsten Ree er en dansk forretningsmand, der er født i 1945. Han har tre sønner og en datter.
  • I 2008 blev Karsten Ree milliardær, da han solgte livsværket Den Blå Avis for 2,1 mia, kr. efter 28 års ejerskab.
  • Forud for salget af avisen havde Karsten Ree blandt andet gjort sig bemærket ved at hæve den gamle ubåd U-534 fra Kattegat, hvilket kostede over 20 mio. kr.
  • Efter salget af Den Blå Avis investerede Karsten Ree i en række børsnoterede selskaber med begrænset succes.
  • Karsten Ree ejer desuden en tabsgivende golfbane ved Helsinge samt safariparken Ree Park på Djursland.
  • Den Blå Avis har indtil videre langt fra været en guldgrube for eBay, der i 2012 måtte nedskrive værdien af selskabet med næsten 1,3 mia. kr.

Med det store overskud i 2014 nærmer Karsten Ree sig igen en formue på 2 mia. kr., efter han i årene 2010 og 2011 tabte næsten 1 mia. kr. på en række investeringer i blandt andet Amagerbanken, flyselskabet Cimber samt IT-virksomheden Zepto.

Alle tre selskaber gik konkurs med Ree ved roret, men det har dog ikke afskrækket milliardæren fra at foretage nye opkøb.

Således har Ree for nylig opkøbt rejseselskabet African Tours, ligesom han i marts 2014 overtog selskabet Østergaard Biler, der står for den danske del af Europcar.

»For mig handler det om at gå ind i selskaber, hvor man har tillid til ledelsen, og hvor ledelsen tænker på aktionærerne og ikke kun går op i at drive forretningen, som om det var deres egen,« siger Karsten Ree med skjult henvisning til Amagernbanken og dens tidligere frontfigurer direktør Jørgen Brændstrup og formand N.E. Nielsen.

I efteråret 2014 tog Karsten Ree de første spæde skridt til et generationsskifte, idet hans private selskab Karsten Ree Holding blev spaltet i tre selskaber, hvor hans fire børn fik medejerskab af det ene af selskaberne.

Denne artikel er en oplåst abonnementsartikel. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler i Finans’ abonnementsunivers, kan du helt uforpligtende få 40 dages gratis adgang ved at klikke her.

Læs også