Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bavarian Nordic låner 375 mio. kr. til ebola-vaccine

Den Europæiske Investeringsbank sender 375 mio. kr. i form af et lån til danske Bavarian Nordic for at sætte ekstra fart på udviklingen af en vaccine mod ebola.

Bavarian Nordic produktion Foto: Bavarian Nordic

EU’s egen investeringsbank har taget kampen op mod ebola-sygdommen i Vestafrika, og her vurderer banken, at det danske biotech-firma Bavarian Nordic A/S kan spille en nøglerolle.

Bavarian Nordic, som Asger Aamund stod bag, har derfor fået et lån på 375 mio. kr. på fordelagtige vilkår, og kapitalen skal bruges til at skrue op for tempoet i udviklingen af en vaccine mod ebola. Det oplyser Den Europæiske Investeringsbank i en meddelelse.

»Vi er glade for samarbejdet med Bavarian Nordic med denne banebrydende aftale, idet det giver EU's bank mulighed for at imødegå det store udækkede medicinske behov, der forårsages af en pandemi såsom ebola,« udtaler EIB’s næstformand Jonathan Tayler.

De første forsøg med ebolavaccinen i samarbejde med USA’s sundhedsmyndigheder har vist, at vaccinen kan give fuld beskyttelse mod varianten ebola Zaire, som var i spil ved seneste udbrud. Næste fase af forsøg kræver en større investering, da der blandt andet skal produceres to millioner doser af vaccinen til formålet.

»Den hastige udvikling og produktion af en effektiv ebolavaccine ville ikke være mulig uden offentlige investeringer, og vi er taknemmelige for støtten fra EIB, der hjælper os i vores bestræbelser på at udvikle en effektiv vaccine til brug i såvel nuværende som fremtidige epidemier,« lyder det fra Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic.

Vaccinen bliver udviklet sammen med selskabet Janssen, og på grund af udbruddet af den som regel dødelige sygdom i flere vestafrikanske lande, har myndighederne sat ekstra fart på udviklingsarbejdet og godkendelsesprocessen af vaccinen.

Lånet, der også er målrettet arbejdet med en vaccine mod prostatakræft, er givet uden sikkerhedsstillelse. Der er ingen afdrag, og Bavarian Nordic kan selv vælge imellem en fast eller variabel rente.

EIB har samlet lånt 6,6 mia. kr. til danske projekter i 2014, hvilket er en stigning på 35 pct. i forhold til året før. Lånene bliver givet til formål, som understøtter EU’s politiske mål, hvor midler mod ebola altså er højt på dagsordenen nu.

BRANCHENYT
Læs også