Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Manhattans høje husleje koster ikonisk legetøjsbutik livet

Myriader af børn og voksne har gennem de sidste 30 år besøgt FAO Schwarz ved Central Park. Men huslejen er blevet for dyr og nu lukker butikken.

Den kendte legetøjsbutik FAO Schwarz lukker sin flagskibsbutik i New York. Foto: AP

Tom Hanks dansede der i 80’er filmhittet "Big" og tusinder og atter tusinder af børn og voksne er gået igennem butikken. Det er dog slut nu, for den kendte legetøjsbutik FAO Schwarz på Manhattan har ikke råd til huslejen.

Derfor lukker butikken til juli. Det skriver Bloomberg News.

Flagskibsbutikken for FAO Schwarz har siden 1986 holdt til på den fashionable og kendte 5th Avenue lige på det sydøstlige hjørne af Central Park på Manhattan.

Men lejepriserne er steget markant. Ifølge de seneste opgørelser steg lejepriserne i området med 13,3 pct. sidste år til astronomiske 3500 dollar per kvadratfod, over en kvart million kr. per kvadratmeter, om året.

"Mens vi er kede af at sige farvel til vores nuværende placering, er vi glade for muligheden for at skabe en ny flagskibsbutik et andet sted i New York, der ganske sikkert vil glæde kommende generationer af børn," skriver Toys'R'Us,« der har ejet FAO Schwarz siden 2009.

 

Toys'R'Us skriver samtidig, at man vil opnå "betydelige" besparelser på huslejeudgifter med flytningen.

FAO Schwarz er et af verdens ældste legetøjsmærker og blev startet i 1862. Flagskibsbutikken på 5th Avenue blev åbnet i 1986, da FAO Schwarz rykkede ind i bygningen på hjørnet af Central Park.

Butikken fik for alvor medvind, da Tom Hanks i filmen "Big" spillede rollen som den 12-årige Josh Baskin, der vågner op i en voksens krop. I en af filmens mest ikoniske scener spiller Tom Hanks på FAO Schwarz' gulvpiano.

 

Tom Hanks og Robert Loggia i rollerne som henholdsvis Josh Baskin og lejetøjsbutiksdirektøren Mr. MacMillan.

FAO Schwarz vil stå uden decideret butik frem til 2016. Indtil da vil mærket stadig blive solgt over internettet og i Toys'R'Us’ butikker. I mellemtiden vil der blive ledt efter en ny placering til flagskibsbutikken.

Opsigelsen af lejemålet på 5th Avenue kommer som en del af den effektiviseringsplan, der er blevet iværksat, efter Toys'R'Us blev overtaget af kapitalfondene Bain Capital, KKR og Vornado.

FAO Schwarz gik bankerot ad flere omgange i starten af 00'erne og har siden da haft en stribe ejere.

BRANCHENYT
Læs også