Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Lars Larsen sætter fart i produktion af elbiler

Et af dynekøbmandens selskaber vil producere elbiler til arbejdsbrug. Bilerne skal afsættes til kunder i hele verden - og vende virksomhedens millionunderskud.

Lars Larsen ejer ud over Jysk-koncernens også en række andre selskaber - bl.a. iværksættervirksomheden Garia A/S som hans søn, Jacob Brunsborg, satte fart i.

Salg af elbiler til kommuner, parker og campingpladser skal være med til at vende økonomien i et af dynekøbmand Lars Larsens mange selskaber. En ny el-arbejdsbil sendes på markedet om få måneder, og forventningen er, at den kan afsættes i en lang række lande  - fra Danmark til USA.

Virksomheden Garia A/S indgår i Lars Larsen Group - og Jysk -ejeren er selv bestyrelsesformand, mens sønnen, Jacob Brunsborg, også er del af bestyrelsen.

Dyne-koncernen
 • Ud over Jysk-koncernen med 2.200 butikker og 19.000 medarbejdere i 38 lande, ejer Lars Larsen også en række andre selskaber.
 • De er del af Lars Larsen Group med en totalomsætning på nu 24,5 mia. kr.

Garia sælger allerede golfbiler i luksusklassen, og de skal nu udvides med endnu et forretningsområde under navnet Garia Utility.

»Vi har gennem 10 år udviklet golfvogne, og kan nu se klare muligheder for at supplere med andre elbiler til arbejdsområdet. Det kan sikre en væsentlig højere omsætning i selskabet og dermed også på sigt en bedre indtjening,« siger direktør Jakob Holstein, Garia.

Selskabet har de seneste tre år haft røde tal på bundlinjen og tilsammen et underskud før skat på 45 mio. kr. 2013/14 alene gav et negativt resultat på 11 mio.  kr.

Virksomheden har allerede indgået forhandleraftaler om den nye arbejdsbil, som er blevet typegodkendt - og de første modeller leveres i august.

»Bilen er designet til det nordeuropæiske marked, men vi mærker stor interesse fra kunder i hele Europa, USA og Mellemøsten. Den er rettet mod alt fra kommuner og have/park-sektoren til eksempelvis forlystelsesparker og campingpladser. Det samme gælder intern transport i virksomheder,« fortæller direktør Jakob Holstein.

Lars Larsen Group
Ud over Jysk-selskaberne består Lars Larsen Group af følgende selskaber som dynekøbmanden ejer:
 • Actona (møbelproducent)
 • IDdesign med Ilva og Ide-Møbler (møbelkæder)
 • Bolia.com (møbler)
 • Interstil (møbler)
 • Sengespecialisten (butikskæde).
 • Scancom (havemøbler)
 • Letz Sushi (restaurantkæde).
 • Himmerland Golf og Spa Resport
 • By Design (amerikansk møbelkæde)
 • Backtee (golftøj)
 • Eovondo (virksomhend inden for reklamekoncepter)
 • Interior Direct (møbelleverandør til bl.a. hoteller).
 • Garia (golfbiler)
 • Ferdinand (hotel og restaurant i Aarhus)

Han understreger samtidig, at satsningen på det nye forretningsområde ikke ændrer på det fortsatte arbejde med golfvogne i den absolutte luksusklasse.

Garia - med da Jakob Brunsborg i spidsen - lancerede i 2011 efter fire års udviklingsarbejde og store millioninvesteringer golfvognen, som bildesigner Anders Lynge har formet. Det er golfvogne med en udsalgspris på 100.000 kr. eller mere.

»Det arbejde fortsætter ufortrødent, og er i et marked med store muligheder. Men vi kan nu kombinere med en større volumen i produktionen og dermed bedre muligheder for at planlægge. Desuden kan vi styrke forhandlernettet, da vi har flere produkter at gøre med. Det er ikke mindst interessant i USA,« mener Jakob Holstein.

Det kan sikre en væsentlig højere omsætning i selskabet og dermed også på sigt en bedre indtjening.

Jakob Holstein, direktør, Garia A/S

Ud over at el-arbejsbilen er danskudviklet, bliver den på linje med golfvognene også produceret her i landet. Garia arbejder nemlig tæt sammen med virksomheden JP Group i Viborg, der som underleverandør står for hele produktionen.

Garia indgår i en lang række selskaber, som Jysk-ejer Lars Larsen og familien også står bag. De spænder lige fra møbelselskabet IDdesign og møbelproducenten Actona, som er opkøbt for kort tid siden, til bl.a. Bolia, By Design med møbelbutikker i USA, Himmerland Golf og Spa Resort samt sushikæden Letz.

Samlet har Lars Larsen Group - med Jysk og møbelselskaberne - ifølge koncernens egne oplysninger en omsætning på over 24 mia. kr.

Tidligere i år kom det frem, at ejerkredsen i Jysk Holding A/S er blevet udvidet. Lars Larsen fremstår fortsat som hovedaktionær, og hans børn, Jacob Brunsborg og Mette Brunsborg, er opført som ejere af min. 5 pct. af aktiekapitalen. Med på ejerlisten med samme angivelser er nu også deres fire børn. Der er ifølge kommunikationdirektør Jonas Schrøder i Jysk-koncernen tale om et glidende generationsskifte, som har været i gang gennem længere tid.

Denne artikel er en oplåst abonnementsartikel. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler i Finans’ abonnementsunivers, kan du helt uforpligtende få 40 dages gratis adgang ved at klikke her.

Læs også