Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fremtidens shoppingcenter skal byde på oplevelser

Rødovre Centrum er Danmarks første og ældste shoppingcenter. Det blev grundlagt i 1966. Siden da har over 100 shoppingcentre set dagens lys i Danmark. Og der er flere større centre på vej.

Visualisering af storcentret i Herlev, som i efteråret opføres med et areal på 44.000 kvm Foto: PR

Der er sket meget siden Rødovre Centrum, Danmarks første og ældste shoppingcenter, åbnede i 1966. Siden da har over 100 shoppingcentre set dagens lys og flere er på vej. Målt på størrelse toppes listen af Disa-Storcentret i Herlev, som i efteråret opføres med et areal på 44.000 kvm, mens Ikea åbner et nyt City-varehus ved Fisketorvet i 2018. Faktisk er intet mindre end 29 storcentre under planlægning, opførsel eller udvidelse i denne tid. I alt handler det om 480.000 kvm til butikker og shopping, viser en opgørelse fra Institut for Centerplanlægning (ICP).

Danskerne har i den grad taget storcentrene til sig, der omsætter for mere end 50 milliarder kr. årligt, hvilket svarer til en fjerdedel af den samlede detailhandelsomsætning i Danmark. Andelen er især stor i Hovedstadsregionen, hvor centrene omsætter for 14.000 kr. per indbygger, mens det er 9.000 kr. i landet som helhed.  Detailhandlen står over for store udfordringer og konkurrence fra især internethandlen, mens bymidten konfronteres af nye shoppingmuligheder i storcentrene i byernes udkant, fortæller Per Nyborg, der er direktør for ICP...

BRANCHENYT
Læs også