Erhverv
0

Murermester overtager kæmpe ejendom fra modegigant

Murermester Jan Elving og hans selskab overtager børsnoterede IC Groups tidligere hovedsæde på Amager.

Øens Murerfirma har  købt modegiganten IC Groups forhenværende hovedsæde på Amager.

Murermester Jan Elving, der står i spidsen for Øens Murerfirma, har netop købt modegiganten IC Groups forhenværende hovedsæde for 150 mio. kr.

Med købet, der er sket gennem selskabet Øens Invest, rykker firmaet for alvor en liga op i forhold til investering i ejendomme, som selskabet har beskæftiget sig med ved siden af entreprenørforretningen gennem en årrække.

Ejendommen på Amager har således et samlet areal på 60.000 m2, og nu skal Øens Invest i gang med at finde lejere til de mange kvadratmeter.

»Vi er rigtig glade for det her køb. Ejendommen ligger tæt på centrum, og med de mange gode politiske tiltag for erhvervslivet i København, er der behov for lokaler til en rimelig pris, hvor det samtidig er muligt at parkere,« siger Jan Elving, der ud over at være hovedaktionær i Øens Murerfirma sammen med sin makker Thomas Damm også udlejer lager- og kontorlokaler via selskabet Øens Invest.

»Med vores investering vil vi være med til at skabe ny vækst og flere arbejdspladser. Det har ligget både IC Company og os på sinde, at området skal videreføres på en måde, der skaber udvikling. Det ligger desuden i tråd med den vækststrategi, der ligger fra Københavns Kommune, hvilket vi gerne vil være med til at bakke op om,« siger Jan Elving.

Den store ejendom, der ligger i forlængelse af Christianshavn blev oprindeligt sat til salg i 2013 i forbindelse med en større omstrukturering i den børsnoterede modekoncern. Her foretog selskabet med storaktionær Niels Martinsen i spidsen en større ændring af koncernens strategi, der blandt andet indebar en forsimpling af koncernen og herunder et frasalg af hovedkvarteret.

IC Group, der tidligere var kendt som IC Companys, kommer dog ikke til at få en nævneværdig fortjeneste på ejendommen, da der er lån i selskabet bag ejendommen for over 140 mio. kr.

Ud over at leje lokaler ud i den nye ejendom, forventer Øens Murerfirma også selv at flytte ind i den store bygning i løbet af 2016.

Øens Murerfirma blev oprindeligt stiftet i 1995 af Jan Elving og Thomas Damm og firmaet omsatte for lidt over 200 mio. kr. i 2014.

Denne artikel er en oplåst abonnementsartikel. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler i Finans’ abonnementsunivers, kan du helt uforpligtende få 40 dages gratis adgang ved at klikke her.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også