Serier

ATP: OW Bunker viste sig at være en helt anden virksomhed

ATP's chefjurist Kenneth Joensen mener, konkursramte OW Bunker viste sig at være en helt anden virksomhed, end den man havde beskrevet i børsprospektet.

Skandalen i OW Bunker
ATP mener, OW Bunker viste sig at være en helt anden virksomhed, end den der var beskrevet i børsprospektet.

27 investorer med giganten ATP i spidsen er nu klar til et retsopgør i kølvandet på olieselskabet OW Bunkers opsigtsvækkende kollaps sidste år.

Og chefjurist i ATP Kenneth Joensen hæfter sig ved, at den konkursramte virksomhed viste sig at være en helt anden, end den investorerne havde investeret i.

Det er baggrunden for, at man nu efter flere måneders betænkningstid formelt går i gang med at sende stævninger af sted - både mod kapitalfonden Altor samt virksomhedens tidligere direktion og bestyrelse.

»Vi investerede i OW Bunker på baggrund af de oplysninger, der fremgik af selskabets prospekt. Det viste sig siden, at der var tale om en helt anden virksomhed. I børsprospektet beskrives det blandt andet, at OW Bunker er en konservativ virksomhed med effektiv risikostyring, der ikke er afhængig af olieprisen. Da olieprisen så faldt, viste det sig, at man var dybt afhængig af den og ikke havde styr på sin risiko,« siger Kenneth Joensen.

Konsortiet af investorer med ATP i spidsen har valgt an at anlægge to separate sager. Fokus for sagsanlæggene er OW Bunker som selskab, virksomhedens direktion og bestyrelse og kapitalfonden Altor.

Dermed ser investeringsbankerne indtil videre ud til at slippe for at få en sag på halsen.

»Vi frikender ikke nogen, men vi bruger heller ikke midler på at jagte nogen, hvis der er tvivl om, hvorvidt et ansvar kan gøres gældende. Derfor er vores fokus indtil videre på selskabets ledelse samt kapitalfonden Altor,« siger ATP’s chefjurist.

ATP’s udmelding omkring et kommende opgør i sagen om OW Bunker har været flere måneder undervejs, men Kenneth Joensen understreger, at det har været vigtigt for investorerne at få undersagt alle hjørner i sagen.

»Vi har ønsket at få belyst alle aspekter i den her sag, da den er principiel for os. Derfor er vi også meget tilfredse med, at så mange øvrige investorer har valgt at bakke os op,« siger Kenneth Joensen.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også