Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Advokatfirmaet Johan Schlüter politianmeldt for millionsvindel

Advokatfirmaet Johan Schlüter politianmeldt af Producentforeningen efter en revisionsundersøgelse har afsløret alvorlige uregelmæssigheder i advokatfirmaets administration af indtægter fra bl.a. filmrettigheder.

Schlüter-sagen
Advokatfirmaet Johan Schlüter er politianmeldt af filmproducenterne.  Foto: Lars Krabbe

Den velkendte rettighedsadvokat Johan Schlüters advokatfirma er i dag blevet politianmeldt for alvorlige uregelmæssigheder i administrationen af penge fra filmrettigheder. Branche- og arbejdsgiverforeningen for danske film, tv og computerspil, Producentforeningen mener, at advokatfirmaet har brudt loven og faktureret ydelser uden hjemmel i et omfang, så der i dag mangler mindst 100 mio. kr. i kasserne.

Finans har været i kontakt med Producentforeningens direktør Klaus Hansen, som bekræfter sagen.

CAB, Filmkopi og Filmret er de foreninger, der administrerer de forskellige typer af rettighedsmidler, der tilkommer danske og udenlandske film- og tv-producenter. De samlede rettighedsmidler til film- og tv-producenterne ligger i niveauet 250 mio. kr. årligt.

Allerede i januar iværksatte producenternes foreninger en uafhængig revisionsundersøgelse af samarbejdet med advokatfirmaet Johan Schlüter, som ifølge en medlemsorientering rundsendt i producentforeningen hidtil havde varetaget den daglige administration og ledelse af registrering, opkrævning og administration af rettighedsmidlerne for foreningerne. Men nu er samarbejdet med Johan Schluter Advokatfirma bragt til ophør.

Den uafhængige undersøgelse har nemlig afsløret det, som i medlemsorienteringen beskrives som »alvorlige uregelmæssigheder« i administrationen. Undersøgelsen foretaget af Deloitte har samtidig angiveligt påvist, at advokatfirmaet i perioden fra 2011 til 30. april 2015 har »oparbejdet en samlet gæld til foreningerne, uden at det er fremgået af regnskaberne,« lyder det i  den medlemsorientering, som også slår fast, at gælden ifølge de foreløbige opgørelser risikerer at løbe op i »en størrelsesorden ikke under 100 mio. kr.«

Finans arbejder på en kommentar fra advokatfirmaet. I medlemsorienteringen beskriver formand for bestyrelserne i CAB og Filmkopi og direktør i Producentforeningen, Klaus Hansen, resultatet som »et chok«. Foreningerne har samarbejdet med Johan Schlüter og advokatfirmaet i mere end tyve år.

»Det er dybt skuffende, at en mangeårig samarbejdspartner i den grad har svigtet. (…) Der er tale om et voldsomt tillidsbrud,« lyder det i medlemsorienteringen, som Klaus Hansen har underskrevet.

Dokumentation:

BRANCHENYT
Læs også