Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Anerkendt konsulenthus er gået konkurs

Konkursadvokater arbejder på højtryk for at sælge aktiverne i Damvad Gruppen, så flest muligt ansatte kan beholde deres job.

Den anerkendte konsulentvirksomhed Damvad Gruppen er gået konkurs.

Konsulenthuset med store kunder som Dong, Landbrug & Fødevarer, Vindmølleindustrien og Naturstyrelsen har begæret sig selv konkurs, og siden tirsdag den 28. juli har kurator Kristian Andersson fra advokatfirmaet Rønne & Lundgren arbejdet intenst på i første omgang at forsøge at sælge virksomheden til en konkurrent.

»Der er en hel række medarbejdere, vi desperat forsøger at spænde et sikkerhedsnet ud under. Vi arbejder på en redning - en virksomhedsoverdragelse eller andet,« siger Kristian Andersson, som ikke ønsker at svare på, hvor stor gælden er eller hvor mange ansatte, der er omfattet af konkursen.

»Vi arbejder på at finde ud af, hvad værdien af aktiverne er, og i den sammenhæng hvordan vi kan tænke medarbejderne ind i en realisering af aktiverne. Det bedste er, hvis vi ikke skal ud at sælge stumper, men kan lave en løsning, hvor vi bevarer nogle arbejdspladser,« siger kuratoren.

Hvis det skal lykkes, har han ryggen mod muren, for jo længere tid der går, jo sværere bliver det at holde værdi i en virksomhed, som ikke er i drift.

»Der skal være en løsning meget snart, hvis vi skal bevare værdien. Vi nærmer os et månedsskifte, og derfor har vi ryggen mod muren i forhold til nogle medarbejdere,« siger Kristian Andersson.

Damvad Gruppen og datterselskabet Damvad Danmark er gået konkurs, mens datterselskaberne i Norge og Sverige indtil videre ikke er omfattet af konkursen, oplyser kuratoren.

Vi nærmer os et månedsskifte, og derfor har vi ryggen mod muren.

Kristian Andersson, kurator

De senest tilgængelige regnskaber er for 2013, hvor Damvad Danmark omsatte for 30,5 mio. kr., udbetalte lønninger for 18,9 mio. kr. og fik et resultat på 2,2 mio. kr.

Damvad Gruppen fik et resultat på 1 mio. kr. efter et tab i Norge på 840.000 kr., som gav en egenkapital i den norske forretning på minus 665.000 kr.

Ledelsen kalder begge selskabers resultater for utilfredsstillende i regnskabernes ledelsesberetninger, hvoraf det også fremgår, at der i 2013 blev skiftet revisor til Ernst & Young, som fandt fejl i regnskaberne for 2012.

Flere kilder oplyser til Finans, at ledelsen op til konkursen forsøgte at få medarbejderne til at acceptere en lønnedgang på 10 pct., hvilket blev afvist.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra adm. direktør Kristian Mørk Puggaard, men Finans fik fredag fat i Torben Bundgaard Vad, som er adm. direktør i Damvad Sverige og var med til at grundlægge Damvad i 2007.

»Jeg kan ikke svare på spørgsmål. Du må ringe til Kristian Mørk Puggaard,« var hans eneste kommentar, inden han afbrød telefonforbindelsen.

I 2011, 2012 og 2013 kårede avisen Børsen Damvad til en såkaldt gazellevirksomhed grundet høje vækstrater.

BRANCHENYT
Læs også