Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Advokat vil kulegrave konsulent-konkurs

Hver en sten skal vendes, lover kuratoren i konsulenthuset Damvads konkursbo.

Det har vakt opsigt, at folkene bag Damvad reserverede et domænenavn for et nyt selskab 10 dage før, at Damvad i sidste uge gik konkurs.

Få dage efter at konsulenthuset Damvad gik konkurs i sidste uge, stiftede ejerne et nyt konsulenthus, Damvad Analytics, som fortsætter med en del af de gamle medarbejdere og kontrakter.

Manøvren har vakt opsigt, fordi en af ejerne reserverede domænenavnet www.damvadanalytics.com - 10 dage før Damvad gik ned.

Der er ikke nødvendigvis noget galt i, at en virksomhed går konkurs og genopstår i en ny, slankere version. Men det har vidtrækkende konsekvenser, hvis man på forhånd laver en aftale om at flytte en del af aktiviteterne over i et nyt selskab. For så er det ikke Lønmodtagernes Garantifond, men det nye selskab, der hænger på de ofte betydelige lønudgifter, som opstår i forbindelse med konkursen.

Det fastslår en af landets førende konkurseksperter.

»Der har været ført en del sager om det spørgsmål i tidernes løb, men det kan være svært at dokumentere sådanne aftaler,« siger Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen, professor i konkursret på Københavns Universitet.

Han understreger, at det ikke er nok, at man på forhånd reserverer et domænenavn.

»Det kræver en større grad af dokumentation end det. f.eks. en decideret aftale eller et papir, der fastslår, at der er en hensigt om at gøre det, eller at ledelsen har sagt til en gruppe ansatte, at de skal regne med at arbejde for et nyt selskab fra næste måned,« siger Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen.

Uanset hvad bør kreditorerne stille spørgsmål ved forløbet og det nye domæne, siger ekspert i konkursboer og partner i advokatfirmaet Plesner, Pernille Bigaard.

»Der behøver ikke at være noget galt, men det kunne tyde på, at konkursen var forberedt. Der kan være en rigtig god forklaring på det. Men det kan også være, at der ikke er.«

Ejerne bag Damvad og det nye Damvad Analytics har tidligere overfor Finans afvist, at der på forhånd har været en aftale mellem ledelsen og de ansatte om at fortsætte i et nyt selskab. Men flere tidligere ansatte oplyser omvendt, at der var en masterplan før konkursen.

Konkursboets kurator vil forsøge at komme til bunds i, hvad der er foregået op til konkursen.

»Jeg kan love, at vi vender hver en sten i det her, ligesom vi skal. Det er klart, at vi må forholde os til det, hvis det viser sig, at tingene er anderledes end det, som vi har fået at vide og har opfattelsen af på nuværende tidspunkt,« siger kurator Kristian Andersson, der er partner i advokatfirmaet Rønne & Lundgren.

Finans har uden held forsøgt at få en kommentar fra managing partner Morten Dam Jespersen fra Damvad Analytics.

BRANCHENYT
Læs også