Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

GN Store Nord ramt af regnskabssvindel

Selskabet bogfører et tab på 150 mio. kr. som følge af det, der betegnes som »regnskabssvindel« i datterselskabet Beltone.

Torsdag d. 13. august vil næppe blive husket som den bedste i GN Store Nord. Udover en mindre nedjustering regnskabet, så er selskabet også ramt af en svindelsag til 150 mio. kr. i et af deres datterselskaber.

Den store danske producent af høreapparater og headset GN Store Nord A/S er blevet ramt af det, selskabet selv betegner som regnskabssvindel.

Det oplyser virksomheden torsdag morgen i forbindelse med regnskabet for første halvår af 2015.

»Jeg er åbenlyst generet af regnskabssvindlen i Beltone,« lyder det i en skriftlig kommentar fra Anders Hedegaard, adm. direktør i GN Resound, som er høreapparatdivisionen i selskabet.

Svindlen, der beløber sig til 150 mio. kr., skal angiveligt være foregået i selskabet Beltone, som er et af flere høreapparatbrands under GN Resound. Ifølge selskabet har det stået på i perioden 2012-2014, men er først blevet opdaget i andet kvartal i år.

I regnskabsmeddelelsen peger GN Store Nord sågar på den person, som ifølge selskabet står bag svindlen.

»I andet kvartal 2015 er det blevet opdaget, at Vice President for finans i Beltone-netværket har begået regnskabssvindel,« skriver selskabet.

Ifølge aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank er det på nuværende tidspunkt svært at sige, om selskabet kan klandres for ikke tidligere at have opdaget, hvad der er foregået.

»Selvfølgelig skal der være nogle interne kontrolprocesser, som gerne skulle fange sådan nogle ting i så stort et selskab som GN, men omvendt kan man sige, at folk, som bevidst snyder, kan være ekstremt dygtige til at gemme det væk, så det går uden om kontrolprocesserne,« siger han.

Det fremgår ikke umiddelbart, hvordan den omtalte svindel skal være foregået, men selskabet oplyser, at man bogfører et tab på 150 mio. kr. i forbindelse med sagen.

BRANCHENYT
Læs også