Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Arla sætter juice-giganten Rynkeby til salg

Mejerigiganten Arla har sat juiceproducenten Rynkeby til salg. Prisen forventes at ligge på over 1 mia. kr., og flere kapitalfonde har allerede vist interesse for selskabet.

Et salg af af RynkebyFoods kan ifølge flere kilder  indbringe ejeren Arla mellem 1 og 1,5 mia. kr. Flere investeringsbanker ventes at byde på opgaven med at sælge virksomheden. Foto: Rynkeby

Efter talrige mindre frasalg de senere år gør mejerigiganten Arla nu i al hemmelighed klar til et milliardsalg af saft- og juiceproducenten Rynkeby Foods.

Finans erfarer således, at Arla for kort tid siden afholdt en såkaldt ”beauty contest”, hvor flere både danske og nordiske investeringsbanker havde mulighed for at give deres bud på, hvordan Rynkeby skal frasælges og ikke mindst, hvor meget salget vil sikre Arla.

Salget af Rynkeby sker samtidig med, at Arla er under hårdt pres fra landets kriseramte mælkebønder, der som andelshavere i selskabet lider voldsomt under de historisk lave mælkepriser.

Indtil nu har Arla ikke valgt en investeringsbank til at stå for salget, men flere kilder bekræfter over for Finans, at de har budt på afhændelsen af Rynkeby, der ventes at kunne indbringe Arla 1-1,5 mia. kr.

»Det er en meget spændende opgave, og derfor er der også mange om buddet. Det er en stor transaktion efter danske forhold især netop nu, da det ikke vrimler med større opgaver,« siger en kilde til Finans.

Ifølge Finans’ kilder har flere kapitalfonde allerede vist interesse for den danske juiceproducent, der omsatte for 1,1 mia. kr. og tjente 69 mio. kr. før skat sidste år.

»Det er en meget spændende opgave, og derfor er der også mange om buddet. Det er en stor transaktion efter danske forhold især netop nu, hvor det ikke vrimler med større opgaver,«

Kilde med indgående kendskab til salget af Rynkeby.

Blandt andet har fondene undersøgt mulighederne for en fusion mellem Rynkeby Foods og konkurrenten Co-Ro, der ligeledes producerer juice og har oplevet en voldsom succes på en række eksportmarkeder de senere år.

Den plan er dog ikke realistisk, da fonden bag Co-Ro hverken kan eller vil sælge, og derfor er der nu udsigt til, at Rynkeby bliver solgt på egen hånd.

Salget af Rynkeby sker efter en længere periode, hvor Arla har frasolgt en række mindre virksomheder, der ikke længere var en del af mælkegigantens kerneforretning. Sidste år solgte den danske mejerikoncern således både emballageproducenten Danapak og Dairy Fruit.

Arla købte oprindeligt Rynkeby i 1998, og i periode op til krisen kæmpede man med at skabe et fornuftigt overskud i koncernen. Efter finanskrisen dykkede omsætningen i Rynkeby markant, men siden er det lykkedes for Rynkeby både at øge salget og at tjene flere penge på bundlinjen.

Sidste år var således Rynkebys bedste nogensinde målt på omsætningen, mens man på bundlinjen landede det bedste resultat siden 2010.

Pressechef hos Arla Theis Brøgger siger til Finans, at virksomheden ikke har nogen kommentarer til sagen.

BRANCHENYT
Læs også