Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Amgen offer for fusk med bjørnedata

En forsker fra amerikanske Amgen har manipuleret med data i et fedme- og diabetesstudie med bjørne. Indtil videre er en videnskabelig artikel blevet trukket tilbage, ligesom forskeren bag de kreative data er blevet fyret fra medicinalselskabet.

Grizzlybjørnen er helt ufrovarende blevet omdrejningspunkt i en pinlig sag for det amerikanskeselskab Amgen, der har måttet trække en artikel om et banebrydende diabetesstudie tilbage, fordi en forsker havde manipuleret med data.

Artiklen tiltrak sig stor opmærksom tilbage i 2014, da den blev publiceret i det videnskabelige tidsskrift Cell Metabolism med antydningen om nye måder at behandle diabetes på. Artiklen drøftede, hvordan en grizzlybjørns stofskifte tilpasser sig dvale, og hvordan det spiller en centrale rolle for et bestemt fedtprotein.

Tirsdag blev den videnskabelige artikel så trukket tilbage, efter det er kommet frem, at en forsker hos amerikanske Amgen har manipuleret med data i studiet med grizzlybjørne. Det skriver The Wall Street Journal...

BRANCHENYT
Læs også